Dokonalý koláčik, môj favorit. Zvonku chrumkavé, na jazyku sa rozplývajúce cesto, vnútri hriešne liata čokoláda. Rýchlo hotový a s kopčekom zmrzliny dokonalá symfónia chutí. Môžete si ho urobiť na xy spôsobov, špaldový, celozrnný, bezlepkový aj bezlaktózový a stále bude chutiť jedinečne. Môj dlho šperkovaný recept.
Dokonalý koláčik, môj favorit. Zvonku chrumkavé, na jazyku sa rozplývajúce cesto, vnútri hriešne liata čokoláda. Rýchlo hotový a s kopčekom zmrzliny dokonalá symfónia chutí. Môžete si ho urobiť na xy spôsobov, špaldový, celozrnný, bezlepkový aj bezlaktózový a stále bude chutiť jedinečne. Môj dlho šperkovaný recept.
Láva koláčik vždy pečte len toľko kusov, koľko zjete, nakoľko, keď vychladne nie je dobrý. Pripravené cesto však môžete mať v chlade aj 2 dni.
Rúru si vyhrejeme na 190 stupňov bez ventilátora. Maslo s čokoládou roztopíme nad parou a necháme mierne vychladnúť.
Vajcia si s cukrom vyšľaháme do peny, krátko prišľaháme vanilkový lusk a múku, len pokým sa nám zapracuje. Do vajíčkovej zmesi vlejeme čokoládovú zmes a ručne stierkou alebo metličkou zamiešame. Hmota bude mať mierne pudingovú konzistenciu.
Silikónové misky si vymažeme maslom, vysypeme múkou a nalejeme do nich zmes mierne pod okraj. Pečieme v rúre 7 minút. Na pohľad ešte musia byť akoby nedopečené, stred sa vám bude zdať ešte morký. Každá rúra však pečie inak, ak by bol stred suchý, pečte o minútu kratšie, ak by bol mokrý, musíte ešte minútu dlhšie upiecť.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Dakujem za paradny recept! 🙂 Postup uplne presny, kolaciky chutili 😉
Výborný, stal sa obľúbeným koláčikom môjho manžela, rýchly a chutný 🙂
Mozem dat len obycajnu hladku muku alebo musi byt spaldova? A namiesto vanilkoveho lusku moze byt vanilkova aroma?
Určite áno 🙂