Môj milovaný najobľúbenejší koláčik.
Keď Vám zavolá návšteva, že o pol hoďku sú u Vás, vytiahnite tento chuťovo dokonalý recept. 🙂 Garantujem Vám, že to bude Váš letný koláčik number one. 🙂 (Vynikajúci je aj so zaváranými marhuľami, slivkami.)
Množstvo | Príprava |
28 cm priemer tartová forma | 10 min |
Doba varenia |
30 min |
|
|
Keď Vám zavolá návšteva, že o pol hoďku sú u Vás, vytiahnite tento chuťovo dokonalý recept. 🙂 Garantujem Vám, že to bude Váš letný koláčik number one. 🙂 (Vynikajúci je aj so zaváranými marhuľami, slivkami.)
|
Čo budeme potrebovať
- 1 ks lístkové cesto
- 350 ml pochúťková smotana
- 2 ks žĺtka
- 3 PL špaldová hladká múka
- 1 ks vanilkový lusk
- 80-100 g med/cukor množstvo podľa chuti
- 5 ks rebarbora
Množstvo: cm priemer tartová forma
Postup prípravy
- Lístkové cesto si rozprestrieme na tartovú formu, ak nám nevyjde, zvyškami pozliepame, aby bol po celom obvode.
- Rebarboru si ošúpeme (aby sme ju zbavili vlasov), nakrájame na malé kúsky, zasypeme trochou cukru, zamiešame a rozvrstvíme na lístkové cesto.
- Pochúťkovú smotanu si ručne vymiešame so všetkými ingredienciami, ktoré nám zostali a uhladíme.
- Dáme piecť na 160 stupňov 20-25 minút, potom rúru vypneme a necháme ešte dôjsť 10 minút.
- Koláčik vyberieme, necháme vychladnúť, na vrch vyšľaháme šľahačku a ozdobíme ovocím. Bon appetit <3
Poznámka k receptu
tento recept pochádza z www.kuchynalidla.sk
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Jeden komentár
Spätná väzba Rebarborový smotanový koláčik | Som z dediny