Teľacie líčka na červenom víne s aromatickým pyré

takto chutí nebo 🙂

Teľacie líčka na červenom víne s aromatickým pyré
Teľacie líčka na červenom víne s aromatickým pyré
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4.38
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
5 * jedlo u Vás na stole. Neskutočne rozpadajúce sa krehké a jemné mäsko s výraznou gurmánskou omáčkou, ktorá dodáva dominantnosť celej chuti a jemné aromatizované pyré. Posledná bodka je nasladlá skaramelizovaná mrkvička. Už viem, ako vyzerá gurmánske nebo <3 Ďakujem mojej super kamarátke Katke, že mi prezradila jej dokonalý recept :* PS : Už dávno som nemala taký problém dopísať recept 😀 Slinky mi stekajú po celej klávesnici 😀
Množstvo Príprava
3 porcie 60 min
Doba varenia
50 min
Množstvo Príprava
3 porcie 60 min
Doba varenia
50 min
Teľacie líčka na červenom víne s aromatickým pyré
Teľacie líčka na červenom víne s aromatickým pyré
Hodnotienie: 8
Hodnotenie: 4.38
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
5 * jedlo u Vás na stole. Neskutočne rozpadajúce sa krehké a jemné mäsko s výraznou gurmánskou omáčkou, ktorá dodáva dominantnosť celej chuti a jemné aromatizované pyré. Posledná bodka je nasladlá skaramelizovaná mrkvička. Už viem, ako vyzerá gurmánske nebo <3 Ďakujem mojej super kamarátke Katke, že mi prezradila jej dokonalý recept :* PS : Už dávno som nemala taký problém dopísať recept 😀 Slinky mi stekajú po celej klávesnici 😀
Množstvo Príprava
3 porcie 60 min
Doba varenia
50 min
Množstvo Príprava
3 porcie 60 min
Doba varenia
50 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Nebojte sa kúpiť kilo líčok. Keď sa zbaví blán tak zostane na 3-4 porcie. Líčka si očistíme od hrubej vrchnej kože a nakrájame na väčšie kocky (5x5 cm). Osolíme, okoreníme a zprudka opečieme na rozpálenej bravčovej masti. Dáme bokom. Mrkvu, zeler, cibuľu, jablko si nakrájame na menšie kúsky a pridáme do panvice, kde sme robili mäsko. Keď je málo masti, pridáme masť. Osmahneme cca 3 minutky a pridáme ošúpaný a roztlačený cesnak, rascu, tymián, mletú červenú papriku, slivky a párkrát premiešame. Do zmesi prilejeme víno a paradajkové pyré. Necháme chvíľu zredukovať a vložíme mäsko.
  2. A teraz dva spôsoby prípravy. Ja som robila v tlakovom hrnci. Priliala som cca 3 deci vody, zavrela tlakový hrniec a varila od momentu písknutia 50 min. Ak nemáte tlakový hrniec prilejte cca pol litra vody a varte na miernom ohni pod podchýlenou pokrievkou 2.5 hodiny. Sem tam premiešajte, ak sa voda moc vyparí dolejte ďalšiu.
  3. Asi 10 min pred tým, ako sa nám mäsko pripraví si začneme pripravovať pyré. Zemiaky, zeler aj petržlen si ošúpeme, nakrájame nadrobno a dáme do hrnca. Pridáme jeden strúčik cesnaku a petržlenové stonky (bez vňate, tú použíjeme na ozdobu) ak nemáte petržlen použite pažítku. Cca 5 stoniek. Zalejeme vodou a necháme variť 25 min.
  4. Mäsko z hrnca vyberieme a omáčku prepasírujeme cez sitko, aby sa nám zo zeleniny stala omáčka. Dáme naspäť do hrnca a podľa potreby buď zredukujeme, alebo prilejeme ešte trochu vody. Vhodíme cca 50 gram masla, ochutíme soľou, trochou citrónovej šťavy a ak je málo sladká trochou medu. Do šťavy vrátime mäsko.
  5. Keď máme zeleninu na pyré hotovú, vylejeme vodu, pridáme veľký kus masla, trochu mlieka alebo smotany a ručným pučítkom urobíme pyré. Dochutíme soľou, muškátovým orieškom a trochou citrónovej šťavy.
  6. Podávame s karamelizovanou mrkvou. Mrkvu si našúpeme škrabkou na zeleninu a osmahneme sprudka 2-3 min na masle , pridáme med, sójovú omáčku a soľ.
    Podávame s karamelizovanou mrkvou. Mrkvu si našúpeme škrabkou na zeleninu a osmahneme sprudka 2-3 min na masle , pridáme med, sójovú omáčku a soľ.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.08 You: Hodnotenie …

Jeden komentár

  1. Milá Tinka, tak zajtra idem na to a uvarím toto nebicko v papulke … už len pri čítaní receptu sa mi zbiehajú sliny ? znie fajtasticky a verím tomu, že to bude chuťová bomba, ktorú vyčarí harmónia zeleniny, vína, byliniek a korenín… myslim, že do omáčky supnem aj jablko ? a sušené slivky a trochu Worcesterskej omáčky. No a tá karamelizovana mrkva bude čerešničkou na torte ? .. ďakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.