Aj rezeň vie byť zdravší a lepší než vyprážaný
Dokonalý víkendový obedík pre celú rodinu 🙂 Vyzobú vám aj poslednú omrvinku z taniera. Toto je recept na moje asi najobľúbenejšie rezne. Sú vnútri úžasne šťavnaté a jemnučké. Štuchané zemiačky s pórikom ich krásne doplnia a fazuľky osviežia.
Množstvo | Príprava |
5 porcií | 30 min |
Doba varenia |
20 min |
|
|
Dokonalý víkendový obedík pre celú rodinu 🙂 Vyzobú vám aj poslednú omrvinku z taniera. Toto je recept na moje asi najobľúbenejšie rezne. Sú vnútri úžasne šťavnaté a jemnučké. Štuchané zemiačky s pórikom ich krásne doplnia a fazuľky osviežia.
|
Čo budeme potrebovať
- 500 gram bravčové karé alebo kuracie prsia
- 2 ks vajcia
- 12 ks zemiaky
- 2-4 strúčik cesnak
- 1 ks pór
- 2 PL hladká špaldová celozrnná múka
- 400 gram mrazené fazuľky
- 60 gram maslo 82% tné
Množstvo: porcií
Postup prípravy
- Bravčové karé si nakrájame na 6 rezňov a namočíme ich do mlieka zvečera do rána, alebo aspoň na 2 hodinky. Mlieko zneutralizuje v mäse pachuť a rezne zostanú mäkkučké a jemnučké.
- 10 zemiakov si ošúpeme, nakrájame na malé kúsky, zalejeme vriacou vodou a uvaríme domäkka cca 10-12 min.
- Medzitým si pripravíme marinádu na rezne. Dva zemiaky si ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme vajcia, cesnaky, múku, soľ, kurkumu a zamiešame.
- Rezne si opláchneme z mlieka, nareže okraje na piatich miestach po obvode centimetrovým zárezom, vyklepeme najemno a osolíme. Všetky ich ponoríme do marinády, aby sa každému dostalo z nech a na olivovom oleji na miernom ohni ich dozlatista opečieme z oboch strán. Hotové položíme na kuchynskú utierku, aby vsala prebytočný olej.
- Pórik si rozkrojíme dokríža a nakrájame na tenké kolieska. Do panvice si dáme trochu olivového oleja, pridámé pór a minútku na veľkom ohni sprudka orestujeme. Vypneme, osolíme, vhodíme maslo a necháme rozpustiť na luskoch. Hotové zemiaky pučítkom zľahka popučíme, pridáme pórik a zamiešame. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom.
- Fazuľky sprudka orestujeme na olivovom oleji cca 3 minútky. Dochutíme kúskom masla, citrónovou šťavou a soľou.
Poznámka k receptu
TIP: ak máte doma pesto, pridajte aj to do marinády na rezne, dodá výborne na chuti.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Vyyyborneee ❤️❤️❤️ mňamka
len neviem prečo moje varenie trvá raz toľko času ?
Super recept, ešte lepšie sú, ak sa pred vyprážaním obalia v strúhanke. Bez nej sa mi pripaľovali.