chutná bleskovka 🙂
Opäť raz mi zostala suchá ryža z nedele. Úprimne, pasujem sa s týmto stavom asi každý víkend. Niekedy mi chýba a dorábam, potom zas spravím viac a zostane mi. V pondelok sa mi väčšinou nechce vymýšľať, že čo variť, tak mi to aj padne vhod. Tentokrát som mala v mrazničke mleté mäsko a rozmýšľala som, čo s ním a v tom mi to napadlo. Je to bleskovka, o 20 minút budete mať jedlo na stole. Môj drobec si 3x vypýtal dupľu, tak som bola nadmieru spokojná. Kukuricu milujú snáď všetky deti a mleté mäsko nemusíte krájať a dobre sa im papá.
Množstvo | Príprava |
4 porcie | 10 min |
Doba varenia |
10 min |
|
|
Opäť raz mi zostala suchá ryža z nedele. Úprimne, pasujem sa s týmto stavom asi každý víkend. Niekedy mi chýba a dorábam, potom zas spravím viac a zostane mi. V pondelok sa mi väčšinou nechce vymýšľať, že čo variť, tak mi to aj padne vhod. Tentokrát som mala v mrazničke mleté mäsko a rozmýšľala som, čo s ním a v tom mi to napadlo. Je to bleskovka, o 20 minút budete mať jedlo na stole. Môj drobec si 3x vypýtal dupľu, tak som bola nadmieru spokojná. Kukuricu milujú snáď všetky deti a mleté mäsko nemusíte krájať a dobre sa im papá.
|
Čo budeme potrebovať
- 8 kopčekov uvarená ryža 2 hrnčeky neuvarená ryža
- 2 ks červená cibuľa
- 1 balenie bravčové mleté mäso
- 1 ks mrkva
- 1 konzerva kukurica
- Na dochutenie: maslo, soľ, majoránka, mletá červená paprika, kurkuma, rasca (alebo je možné použiť gulášové korenie)
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Ak už máte hotovú ryžu, tento krok preskočte.
- Do kanvice si dáme zovrieť vodu. Do hrnca pridáme olivový olej a necháme rozhorúčiť. Ryžu premyjeme poriadne pod vodou v sitku, odkvapkáme a pridáme k oleju. Znížime oheň, miešame a restujeme cca 1 minútku. Zalejem vriacou vodou 1 cm nad a varíme pod pokrievkou 12 minút. Následne vypneme a necháme dôjsť ešte 5 minút. Vhodíme kus masla a osolíme.
- Cibuľku nakrájame nadrobno a speníme na rozhorúčenom olivovom oleji asi 2 minútky dozlatista. Pridáme mleté mäsko, mrkvu posekanú v sekáčiku s S nožmi, rascu a restujeme na strednom ohni cca 5 minút. Pridáme mletú papriku, kurkumu, soľ a ešte minútku necháme spojiť chute. Primiešame hotovú ryžu, pridáme kukuricu zliatu z vody, zamiešame, vypneme a podávame s nastrúhaným syrom.
Poznámka k receptu
TIP: Namiesto kukurice môžete pridať aj hrášok alebo nakrájanú fazuľku.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Zaujímavý članok ! 🙂
Myslim ze to gulasove korenie tam nema co hladat ako vsetky koreniace zmesy ktore niesu vyrobene doma.a asi by aom to nenazval celkom rizot(k)om nakolko rizoto ma svoje pravidla.
A prečo nie gulášové korenie, a aké má vlastne rizoto pravidlá? Ja som raz dala do rizota zavaraný zeler s ananásom (dostala som to a dlho som nevedela čo s tým) a bolo ro výborne – niekedy nás porušenie pravidiel milo prekvapí.
Rizoto nemá žiadne pravidlá ,je veľmi veľa spôsobov ,ako ho pripraviť ,napríklad moja mama ho robievala v rúre .
Čo s tou mrkvou?
V postupe chyba mrkva co s nou? Orestovat potom s cibulkou?
A prečo nie gulášové korenie, a aké má vlastne rizoto pravidlá? Ja som raz dala do rizota zavaraný zeler s ananásom (dostala som to a dlho som nevedela čo s tým) a bolo ro výborne – niekedy nás porušenie pravidiel milo prekvapí.