Tvarohový krémeš s ríbezľami

lahulinký ako obláčik

Tvarohový krémeš s ríbezľami
Tvarohový krémeš s ríbezľami
Hodnotienie: 39
Hodnotenie: 4.08
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Zákusok môjho detstva. Maminka ho vždy robila na celý plech a zmizol rýchlosťou blesku. Teraz po rokoch, som ho našla v jej zápisníku receptov a volal sa že Tvarohový koláč od Beátky Dubasovej. Ak by sa tieto riadky niekedy dostali k pani Beátke, tak jej za tento úžasný kúsok zo srdca ďakujem. Ja som si ho urobila do formy ako tortu, vyzerá v reze úplne nádherne a nazvala som ho tvarohovým krémešom, lebo sa naozaj rozplýva ako ten najjemnejší krémeš na jazyku a osviežila som ho ríbezľami.
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
20 min
Tvarohový krémeš s ríbezľami
Tvarohový krémeš s ríbezľami
Hodnotienie: 39
Hodnotenie: 4.08
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Zákusok môjho detstva. Maminka ho vždy robila na celý plech a zmizol rýchlosťou blesku. Teraz po rokoch, som ho našla v jej zápisníku receptov a volal sa že Tvarohový koláč od Beátky Dubasovej. Ak by sa tieto riadky niekedy dostali k pani Beátke, tak jej za tento úžasný kúsok zo srdca ďakujem. Ja som si ho urobila do formy ako tortu, vyzerá v reze úplne nádherne a nazvala som ho tvarohovým krémešom, lebo sa naozaj rozplýva ako ten najjemnejší krémeš na jazyku a osviežila som ho ríbezľami.
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
20 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 20 min
Doba varenia
20 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm forma
Postup prípravy
  1. Rúru si zapneme na 180 stupňov, hore dole a pripravíme si 26 cm tortovú formu.
  2. Ingrediencie na cesto dáme do misky a ručne spracujeme v cesto. Mokrými rukami ho rovnomerne ucapkáme vo forme až k okrajom.
  3. Suroviny na plnku (všetky okrem ríbezli) si dáme do misky a ručne metličkou rozhabarkujeme. Je liate - tak to je v poriadku, nebojte sa. Vylejeme na cesto. Umyté a očistené ribezle vpúšťame rovnomerne do cesta. Dme piecť do rúry na 20 min.
  4. 5 min pred upečením si vyšľaháme sneh z bielkov, najprv so štipkou soli a potom zapracujeme cukor. Koláč vyberieme z rúry, znížime ju na 150 stupňov. Na koláč rovnomerne rozotrieme sneh a stierkou potiahneme také cípy, aby nebol rovný. Dáme ešte zapiecť na 10 min. Necháme vychladnúť, vrch ozdobíme ríbezľami a môžeme posypať aj prachom - lyofilizované ovocie si rozmixujeme.
Poznámka k receptu

TIP: Ak nemám tvaroh, tak do plnky pridám čo mám, pochúťkovú smotanu, alebo pribináčik, alebo čo mliečne mám doma, chutí aj tak stále výborne. Ríbezle môžete nahradiť aj iným drobným ovocím, napr. čučoriedkami, alebo lesnou zmesou.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

5 komentárov

  1. Ahoj Tinka, chcem sa spýtat, aký tvaroh si použila? Hrudkovity alebo mäkký? Dakujem pekne 🙂

  2. Tinka prosim ta, ak orechy nemozem, čo miesto nich? Dakujem pekne. Monika

  3. Neviem kde som urobila chybu, ale je to strašné tekuté po upečení. Cesto neostalo naspodku. Chutné to je, to hej. Ale je to kaša…;(

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.