Kinder bueno torta (tribitka)

lahodne sa rozplýva na jazyku ako obláčik

Kinder bueno torta (tribitka)
Kinder bueno torta (tribitka)
Hodnotienie: 57
Hodnotenie: 4.21
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Túto tortu keď som vyskúšala, som hneď vedela, že ukladám do obľúbených. Chutila nielen mne ale celej rodine. Ledva som uchránila posledný kúsok, aby som mohla spraviť túto fotku. Vynikajúci ľahučký korpus, chrumkajúce orechy, lahodná vanilková a čokoládová plnka a ja vrchu celé zjemnené šlahačkou. Nechajte sa unášať lahodnou chuťou.
Množstvo Príprava
26 cm forma 45 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 45 min
Doba varenia
15 min
Kinder bueno torta (tribitka)
Kinder bueno torta (tribitka)
Hodnotienie: 57
Hodnotenie: 4.21
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Túto tortu keď som vyskúšala, som hneď vedela, že ukladám do obľúbených. Chutila nielen mne ale celej rodine. Ledva som uchránila posledný kúsok, aby som mohla spraviť túto fotku. Vynikajúci ľahučký korpus, chrumkajúce orechy, lahodná vanilková a čokoládová plnka a ja vrchu celé zjemnené šlahačkou. Nechajte sa unášať lahodnou chuťou.
Množstvo Príprava
26 cm forma 45 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
26 cm forma 45 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm forma
Postup prípravy
  1. Rúru si zapneme na 170 stupňov hore a dole. Maslo si vyberieme z chladničky, aby nám zmäklo.
  2. Vajíčka si rozdelíme na bielka a žĺtka. Bielka si dáme do nádoby, pridáme štipku soli a vyšlaháme v sneh. Postupne pridávame 3 PL cukru a vyšlaháme v pevný, tuhý sneh. Mixér vypneme. Krupicu, kokos a prášok do pečiva si zmiešame dokopy a vysypeme do bielkovej zmesi. Ručne stierkou jemne zamiešame. Do tortovej formy si zacvikneme papier na pečenie, boky vymažeme maslom, posypeme kokosom a vylejeme korpus. Posypeme ho orechami a dáme piecť na 15-17 min. Oriešky nám krásne zavoňajú.
  3. Nad parou si rozpustíme čokoládu a dáme ju nabok vychladnúť.
  4. Žĺtka si dáme do misky, pridáme puding, múku, pol deci mlieka a poriadne metličkou rozmiešame aby neboli hrudky. Prilejeme ešte pol deci mlieka. Zvyšné mlieko si dáme do hrnca a ohrejeme na horúce, tak ako keď robíte puding. Zmes vlejeme do mlieka, oheň znížime a stále metličkou miešame, až pokým to nezhustne, aby sa nám nespravili hrudky. Následne preložíme do drezu do vodného kúpeľa - studenej vody, aby sa nám vychladol. Sem tam premiešame. Musí vychladnúť, inak by nám teplý roztopil maslo.
  5. Upečený korpus si ešte teplý potrieme slowtellou. Ak slowtellu nemáte, kuk TIP, čím nahradiť. Korpus dáme vychladnúť.
  6. Maslo si vyšlaháme s cukrom do peny (ja pridávam pomletý trstinový cukor) a postupne po lyžiciach zašlaháme vychladnutý puding. Polovicu pudingu natrieme na vychladnutý korpus. Do druhej polovice zamiešame vychladnutú čokoládu a opäť natrieme na vanilkový krém.
  7. Vyšlaháme si šlahačkovú smotanu a natrieme na krémy. Vrch posypeme kakaom a dáme zachladiť do chladničky.
Poznámka k receptu

TIP: V prípade bezlepkovej verzie múku nahraďte ryžovou múkou. Ak chcete mať z torty tribitku, medzi vanilkový a čokoládový krém rozložte maslové sušienky. Ak nemáte slowtellu, môžete si doma vyrobiť kakaový krém tzv ganache - 50 ml šlahačkovej smotany dáme zovrieť na bod varu, nálamete do nej 80 gram čokolády, zamiešate a rozotriete na upečený korpus.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 5 Hodnotenie: …

8 komentárov

  1. Ahoj Tinka, táto torta je naozaj fantastická. Robila som cez víkend, nutellu som nahradila ghitellou a šľahačku so nedávala a všetkým tak chutila, že sa zjedla hneď. ďakujem

  2. Dobry den Tinka, dakujem za skvely recept na uzasnu tortu. Robila som ju presne podla receptu a bola fenomenalna, vydrzala par minut ?. Coskoro ju budem musiet spravim opat. ?

  3. Ahoj Tinka, zajtra sa chystám piecť, ale, dostala som
    podmienku, musím tam zakomponovať banán, dalo by sa to?

  4. Ahoj Tinka, kolacik chuťovo uzasny. Dakujem za recept. Len bol cely taký zdzabany dokopy ? šľahačka bola úplne mäkká a velmi ťažko sa krajal. Kde som urobila chybu?

  5. Ahoj Tinka, kolacik chuťovo uzasny. Dakujem za recept. Len bol cely taký zdzabany dokopy ? šľahačka bola úplne mäkká a velmi ťažko sa krajal. Kde som urobila chybu?

  6. Koláčik je veľmi dobrý, ďakujem za super recept, cesto ako obláčik a krém vynikajúci. Lepší koláč asi ani nepoznám 🙂

  7. Fantastická! Robila som ju uz 2x a vzdy zmizne hned cela. Každý si ju chváli. Fakt velmi velmi chutná.

  8. Výborný koláč, robila som prvýkrát ale istotne nie posledný.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.