Expresne rýchle, neskutočne chutné.
Dnes, keď sme prišli domov z návštevy, potrebovala som niečo ultra expresne navariť - do 10 minút, aby sa drobec mohol najesť a ísť spať. Objavila som v Lidli špenátové sacchettini (skoro som si na tom názve polámala jazyk :D). Sú to vlastne batôžky, resp. iný tvar cestovín, podobný tortellinam, čiže špenátové cestoviny plnené ricottou. Zloženie je relatívne fajn a uvarené sú za 3 minúty. Chutili fantasticky, omáčka veľmi jemná a decentná, plná mozarellovej chuti, zvýraznená muškátovým orieškom a kvapkou citrónovej šťavy 🙂 Dieťa už odfukuje, tak vám idem napísať recept 🙂
Množstvo | Príprava |
2 porcie | 3 min. |
Doba varenia |
5-7 min. |
|
|
Dnes, keď sme prišli domov z návštevy, potrebovala som niečo ultra expresne navariť - do 10 minút, aby sa drobec mohol najesť a ísť spať. Objavila som v Lidli špenátové sacchettini (skoro som si na tom názve polámala jazyk :D). Sú to vlastne batôžky, resp. iný tvar cestovín, podobný tortellinam, čiže špenátové cestoviny plnené ricottou. Zloženie je relatívne fajn a uvarené sú za 3 minúty. Chutili fantasticky, omáčka veľmi jemná a decentná, plná mozarellovej chuti, zvýraznená muškátovým orieškom a kvapkou citrónovej šťavy 🙂 Dieťa už odfukuje, tak vám idem napísať recept 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 250 gram sacchettini resp. tortelliny alebo akékoľvek malé plnené cestoviny
- 130 gram mozarella di buffala mozarella z byvolieho mlieka, má výraznú arómu. Ak nemáte, použite klasickú mozarellu
- 100 gram lučina
- 150-200 ml 12% smotana na varenie dolievať podľa požadovanej hustoty
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Vodu si dáme zovrieť do kanvice (šetríme čas), vlejeme do hrnca a vhodíme cestoviny. Znížime a varíme podľa návodu - tieto konkrétne len 3-4 minútky.
- Na panvicu dáme kúsok masla a počkáme, kým sa spení. Pridáme nakrájanú mozarellu a sem-tam miešame, kým sa nám rozpustí a začne ťahať, cca 3 minútky. Pridáme lučinu, premiešame a necháme minútku spojiť. Prilejeme smotanu a už len redukujeme a čakáme, kým sa nám zmes spojí. Osolíme, struhneme muškátový oriešok, pokvapkáme citrónom a nasekáme obľúbené bylinky. V mojom prípade petržlenovú vňať a koriander. Môžete použiť aj bazalku. Premiešame.
- Cestoviny scedíme (neoplachujeme) a položíme na ne kúsok masla. Jemne premiešame a servírujeme spolu s omáčkou. Bon appetit 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Dobrý deň, výborný nápad, skúsila som, omáčka veľmi chutná, ale z mozarelly mi v nej ostali zatvrdnute vlasy. 🙁 Miešala dom poctivo. K.