Pečená teriyaki krkovička s karamelizovanou kapustou a špaldovou knedľou

Výborná, vychutená a ozdravená verzia „knedla, vepřa, zela“ 🙂

Pečená teriyaki krkovička s karamelizovanou kapustou a špaldovou knedľou
Pečená teriyaki krkovička s karamelizovanou kapustou a špaldovou knedľou
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 3.75
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Sľúbený recept na vylepšené, vychutené, šťavnaté, ozdravené, také to moje "knedlo, vepřo, zelo". Garantujem všetkých desať oblízaných prstov 😀 Tá chuť nemá hraníc 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
70 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
70 min.
Pečená teriyaki krkovička s karamelizovanou kapustou a špaldovou knedľou
Pečená teriyaki krkovička s karamelizovanou kapustou a špaldovou knedľou
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 3.75
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Sľúbený recept na vylepšené, vychutené, šťavnaté, ozdravené, také to moje "knedlo, vepřo, zelo". Garantujem všetkých desať oblízaných prstov 😀 Tá chuť nemá hraníc 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
70 min.
Množstvo Príprava
2 porcie 20 min.
Doba varenia
70 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Najprv si zamiesime cesto na knedľu. Recept nájdete tu : spaldova domaca knedla
  2. Zapneme si rúru na 180 stupňov, bez ventilátora, hore-dole. Mäsko si omyjeme a jemne vyklepeme. Každé rozrežeme na dva kúsky. Nakrájame 1/2 cibule na mesiačiky a rozložíme ju na dno jenskej misy. Taktiež cesnak na mesiačiky a pridáme medzi cibuľu. Na túto zeleninu položíme mäso. Zarobíme si teriyaki omáčku. Horčicu, kečup, med, olivový olej, sójovú omáčku, papriku, soľ, čili a trochu citrónovej šťavy dáme do šálky, prilejeme cca 1,5 deci vody a poriadne rozmiešame. Podľa chuti dosolíme a vylejeme na mäso. Malo by byť ponorené do polovice, možno aj o trochu viac. Prikryjeme pokrievkou a dáme piecť do rúry na 60 min. Po tomto čase odokryjeme a ešte 10-15 min. pripečieme.
  3. 1/2 cibule si nakrájame na kocky. Na panvici si rozhorúčime olivový olej, pridáme cibuľu, 1 zarovnanú PL trstinového cukru a karamelizujeme cca 3-5 min. Kapustu si s feniklom nakrájame na tenké plátky a pridáme k cibuli. Dochutíme soľou, kurkumou, sójovou omáčkou, trochou octu, podlejeme trochou vody a zakryté dusíme cca 10-15 min., pokým kapusta zmäkne. Voda sa vyparí. Vmiešame kúsok masla, dochutíme podľa potreby soľou a citrónovou šťavou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Huspenina podľa babičky

najlepší kolágen na svete je huspenina Huspenina podľa babičky Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.08 You: Hodnotenie …

Jeden komentár

  1. Vyskúšaný aj tento recept a vrelo odporúčam.Všetkým doma veeeeľlmi chutilo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.