Domov / Recipe / Grilovaný losos v sezamovej kruste, zelerové hranolčeky a marinovaná cuketa

Grilovaný losos v sezamovej kruste, zelerové hranolčeky a marinovaná cuketa

Výborný, výživný a fit.

Grilovaný losos v sezamovej kruste, zelerové hranolčeky a marinovaná cuketa
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Dnes, keď som vymýšľala naše obedové menu, som mala chuť na niečo ľahké a niečo, čo sme dávno nemali. A potrebovala som spotrebovať cuketu a vykúzliť z nej niečo neobyčajné. A tak vzniklo ľahké, fit, relatívne rýchle a veľmi, veľmi chutné jedlo, v súlade s delenou stravou 🙂
Servings Prep Time
2 porcie 15 min
Cook Time
30 min
Servings Prep Time
2 porcie 15 min
Cook Time
30 min
Grilovaný losos v sezamovej kruste, zelerové hranolčeky a marinovaná cuketa
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Dnes, keď som vymýšľala naše obedové menu, som mala chuť na niečo ľahké a niečo, čo sme dávno nemali. A potrebovala som spotrebovať cuketu a vykúzliť z nej niečo neobyčajné. A tak vzniklo ľahké, fit, relatívne rýchle a veľmi, veľmi chutné jedlo, v súlade s delenou stravou 🙂
Servings Prep Time
2 porcie 15 min
Cook Time
30 min
Servings Prep Time
2 porcie 15 min
Cook Time
30 min
Ingredients
Servings: porcie
Instructions
  1. Najprv si pripravíme marinovanú cuketu. Musí aspoň hodinu odstáť, aby nabrala správnu arómu. Škrabkou na zemiaky si cuketu pozdĺžne našúpeme na pásiky. Pripravíme si marinádu z oleja, soli, trošky octu, medu a vody. Podľa chuti. A ponoríme do nej plátky cukety.
  2. Zeler si ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. Dáme do nádoby, nalejeme trochu olivového oleja, pridáme pizza korenie a nastrúhame parmezán. Premiešame, rozvrstvíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na cca 30 minút. Po 20 tich minútach hranolčeky podberákom otočíme, aby sa nám rovnomerne upiekli, resp. plech otočíme o 180 stupňov.
  3. Lososa si umyjeme, osušíme utierkou, trošku pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme z oboch strán sezamom a sušeným medvedím cesnakom. Panvicu rozhorúčime, posypeme soľou, položíme lososa, stíšime oheň a prikryjeme. Z každej strany opečieme dozlatista, cca 2-3 minúty. Bez oleja, nebojte sa toho 🙂 Zvonku bude chrumkavý, zvnútra neskutočne šťavnatý 🙂 Pri servírovaní pokvapkáme čili olejom.
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Domáca šťavnatá treska

druhé slovenské národné jedlo 🙂 treska a dva rožky 😀 Domáca šťavnatá treska Votes: 7 …

Jeden komentár

  1. Skúšala som iba rybku spraviť a bola perfektná. Veľmi nám chutila. My sme si spravili pečené zemiačky k nej, kvôli času, lebo som nestíhala popri pečení 😉

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *