Neskutočne neodolateľný, vychutený, šťavnatý, najlepší 🙂
A keď sme si už pripravili vynikajúce žemličky, bol by hriech ich nevyužiť 🙂 Home made burger s domácou majonézou, kuracím (morčacím) mäskom a karamelizovanou cibulkou, je jednoducho neodolateľný. Garantujem vám, že po tomto chuťovom zážitku, si vaši domáci stravníci nielenže nespomenú na fastfood, ale budete hrdinovia, ktorí ho doma spravia lepšie, ako vonku 🙂 A navyše, viete, čo tam dáte. Že ano 🙂
Množstvo | Príprava |
4 burgery | 20 min. |
Doba varenia |
15 min. |
|
|
A keď sme si už pripravili vynikajúce žemličky, bol by hriech ich nevyužiť 🙂 Home made burger s domácou majonézou, kuracím (morčacím) mäskom a karamelizovanou cibulkou, je jednoducho neodolateľný. Garantujem vám, že po tomto chuťovom zážitku, si vaši domáci stravníci nielenže nespomenú na fastfood, ale budete hrdinovia, ktorí ho doma spravia lepšie, ako vonku 🙂 A navyše, viete, čo tam dáte. Že ano 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 1 ks kuracie prsia
- 2 čl dijon horčica
- 2 čl kečup
- 2 čl sójová omáčka
- 4 ks žemle
- 2 hrsť čerstvý špenát
- 2 ks žĺtka
- 100 ml slnečnicový olej
- 6 ks paprika v oleji žltá aj červená
- 3 ks červená cibuľa
- parmezán
Množstvo: burgery
Postup prípravy
- Kuracie prsia si nakrájame na tenké slíže. Pripravíme marinádu z horčice, kečupu a sójovej omáčky. Pridáme červenú mletú papriku, soľ, korenie, chilli a dáme odpočívať do chladničky min. 10 min, maximálne 2 dni.
- Žĺtka na majonézu aj olej musia byť izbovej teploty, minimálne 15-20 min. mimo chladničky. Žĺtka si začneme metličkami ručne habarkovať. Pomaly prilievame olej, až nám začne hustnúť. Vypracujeme ručne do tuhej konzistencie. Pridáme trochu octu, citrónovej šťavy, soli a čerstvú petržlenovú vňaťku. Všetko podľa chuti.
- Cibuľu si ošúpeme, prekrojíme napoly a nakrájame na krúžalky. Na panvici si rozhorúčime bravčovú masť, pridáme cibuľu, 1 čl trstinového cukru, 1 čl sójovej omáčky a orestujeme sprudka minútku, dve, aby sa zatiahla, no zároveň zostala chrumkavá. Dáme preč z panvice, v prípade potreby pridáme ešte trochu masti a opečieme mäsko cca 10 min. a miešame.
- Burger prerežeme napoly a vrstvíme : spodok žemle potrieme majonézou, položíme lístky špenátu, nakrájanú papriku v oleji, mäso, struhneme parmezán, skaramelizovanú cibuľku a vrchnú časť žemle natrieme horčicou. Bon appetit 🙂
- Ako si pripraviť domáce žemle nájdete tu : domace zemle
Poznámka k receptu
TIP: Tento postup si môžete rovnako pripraviť aj s hovädzím/bravčovým mletým mäsom a spraviť si z neho placky/burgery.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.