Domov / Recept / Šalát s cviklovými klíčkami

Šalát s cviklovými klíčkami

Aj vy ste prepadli klíčkovej mánii? Sú chuťovo fantastické, ľahké a obsahujú obrovské množstvo živín.

Šalát s cviklovými klíčkami
Šalát s cviklovými klíčkami
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Chcete prežiť zimu bez chorôb a posilniť si imunitu? Ak ste sa rozbehli do lekárne po vitamíny v tabletkách, zastavte sa. Vitamínovú bombu z klíčkov si vyrobíte doma sami. Svojou nutričnou hodnotou sa vyrovnajú mäsu, dozrejú počas troch až piatich dní, a pestovať ich môžete v ktorúkoľvek ročnú dobu. Nevyžadujú pôdu ani slnečné lúče. Každé semeno má v sebe výživnú energiu pre rast zdravej rastliny. Keď začne klíčiť, otvára sa pokladnica skrytej energie vo forme bielkovín, tukov, uhľohydrátov, vitamínov a minerálov.
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Šalát s cviklovými klíčkami
Šalát s cviklovými klíčkami
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Chcete prežiť zimu bez chorôb a posilniť si imunitu? Ak ste sa rozbehli do lekárne po vitamíny v tabletkách, zastavte sa. Vitamínovú bombu z klíčkov si vyrobíte doma sami. Svojou nutričnou hodnotou sa vyrovnajú mäsu, dozrejú počas troch až piatich dní, a pestovať ich môžete v ktorúkoľvek ročnú dobu. Nevyžadujú pôdu ani slnečné lúče. Každé semeno má v sebe výživnú energiu pre rast zdravej rastliny. Keď začne klíčiť, otvára sa pokladnica skrytej energie vo forme bielkovín, tukov, uhľohydrátov, vitamínov a minerálov.
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Červenú cibuľu nakrájame, pokvapkáme soľou, citrónom a necháme odležať - bude ľahšie stráviteľnejšia. Môžeme k nej pridať aj cviklové výhonky, tiež citrón, soľ a nechať odstáť.
  2. Nakrájame si srdiečkový šalát (napr. z Lidlu), oranžové ďatlové paradajky, pridáme odležanú cibuľu s cviklovými výhonkami (Metro), aj so šťavou, ktorú pustili, zakvapkáme olivový olej a čerstvú petrželku alebo pažítku a zľahka premiešame. Bon appetit. 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Kvasená kapusta od svokričky

najlepší odhánač bacilov Kvasená kapusta od svokričky Hodnotienie: 2 Hodnotenie: 3 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.