Milujem slovenskú kuchyňu, keď ju môžem ozdravovať, odľahčovať a stále chutí úžasne. Vyskúšajte klasiku Segedín po mojom, baby friendly verziu, vhodnú od 1,5 roka až do smrti 😀 Výborné, svieže, ľahko stráviteľné :*
Milujem slovenskú kuchyňu, keď ju môžem ozdravovať, odľahčovať a stále chutí úžasne. Vyskúšajte klasiku Segedín po mojom, baby friendly verziu, vhodnú od 1,5 roka až do smrti 😀 Výborné, svieže, ľahko stráviteľné :*
Cibuľu si nakrájame nadrobno, pridáme rascu a na olivovom oleji speníme dozlatova cca 3 min. Mäsko si nakrájame nadrobno a pridáme k cibuli. Restujeme cca 3 minúty. Pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, prelisovaný cesnak, kurkumu, červenú papriku, kyslú kapustu, pomiešame a zalejeme vodou tak, aby bolo mäso aj kapusta zaliata. Dusíme pod pokrievkou 25 min.
Ak sa nám šťava vyparila, dolejeme. Ideálne horúcou vodou z kanvice, aby sa nám nezastavil var. Odoberieme si trochu zo šťavy, pridáme lučinu, múku a buď ponorným, alebo v sekáčiku s S nožmi rozmixujeme dohladka. Pridáme naspäť do hrnca, dochutíme soľou, šťavou z citróna a muškátovým orieškom podľa chuti. Podávame s knedľou alebo haluškami.
Ak nemáte domácu kapustu, odporúčam túto. Je vynikajúca, nie je príliš kyslá, čo je super pre deti a je bez chémie. Kúpite v Dm-drogerie markt.
Recept na moju domácu špaldovú knedľu nájdete tu : spaldova knedla
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Je skutocne vyborny. Moji narocni stravnici si na obed pytali porciu naviac a mladsi ho aj veceral. Podavany s vasou spaldovou knedlou a doma som za kralovnu kuchyne. 🙂 vdaka
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Je skutocne vyborny. Moji narocni stravnici si na obed pytali porciu naviac a mladsi ho aj veceral. Podavany s vasou spaldovou knedlou a doma som za kralovnu kuchyne. 🙂 vdaka
Výborný recept odteraz ho pridávam medzi obľúbené, tiež som robila so špaldovou knedľou, ďakujem 🙂 😉
nikus, tesim sa ze chutil :* :*