Zbožňujem ho 🙂 Rýchly, chutný, šťavnatý a nízkokalorický 🙂
Milujem čízkejky (okrem iného), ale to už asi viete 😀 Úplne si na nich ulietavam, kombinujem, vymýšľam a experimentujem. A keďže nebolo ničoho iného v chladničke, len pochúťkovej smotany a domáceho cmaru (zakysanky) vznikol tento kúsok. Veľmi prekvapil, v duchu hesla, rýchly, ľahký a osviežujúci, a hlavne z kategórie fit a plný bielkovín. Vyskúšajte, úroda sliviek už končí.
Množstvo | Príprava |
24 cm priemer | 15 min |
Doba varenia |
40 min |
|
|
Milujem čízkejky (okrem iného), ale to už asi viete 😀 Úplne si na nich ulietavam, kombinujem, vymýšľam a experimentujem. A keďže nebolo ničoho iného v chladničke, len pochúťkovej smotany a domáceho cmaru (zakysanky) vznikol tento kúsok. Veľmi prekvapil, v duchu hesla, rýchly, ľahký a osviežujúci, a hlavne z kategórie fit a plný bielkovín. Vyskúšajte, úroda sliviek už končí.
|
Čo budeme potrebovať
- 150 gram celozrnné keksy
- 70 gram roztopené maslo
- 200 ml pochúťková smotana
- 200 ml cmar zakysanka (hustejšia, nie acidko)
- 1 PL špaldová hladká múka
- 1 PL kukuričný/zemiakový škrob
- 3 ks vajcia
- 3 PL (kopcovité) pomletý trstinový cukor resp. podľa chuti
- 1 KS vanilkový lusk
Množstvo: cm priemer
Postup prípravy
- Rúru si predhrejeme na 160 stupňov, režim hore dole bez ventilátora.
- Keksíky si v mixéri alebo v robote rozdrvíme, polejeme roztopeným maslom a poriadne dokopy spracujeme. Natlačíme do tortovej formy.
- Na korpus si rozvrstvíme vykôstkované a prepolené slivky.
- Zvyšné ingrediencie si ručne prešľaháme metličkou, aby sa nám spojili a vylejeme na slivky. Dáme piecť do rúry na 40 minút. Koláč sa v priebehu pečenia začne dvíhať, nezľaknite sa, on klesne 🙂 Bon appetit 🙂
Poznámka k receptu
TIP : Ako základ cesta môžete použiť keksíky, lístkové alebo maslové cesto (viď https://www.tinkinerecepty.sk/citronovo-mandlova-galettka-so-slivkami/ ).
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Tinka,prosim ake konkretne celozrnne keksy pouzivas?
Tinus, urcite vyskusam, vyzera mnamozne a vsetko mam v chladnicke, len prosim dopln do zoznamu surovin aj slivky 🙂 ja viem, ze je to logicke, ale predsa :))
Tiež mi v zozname chýbajú tie slivky a tiež na akú teplotu piecť , vďaka Tinka 🙂