Slivkový cmarožník

Zbožňujem ho 🙂 Rýchly, chutný, šťavnatý a nízkokalorický 🙂

Slivkový cmarožník
Slivkový cmarožník
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem čízkejky (okrem iného), ale to už asi viete 😀 Úplne si na nich ulietavam, kombinujem, vymýšľam a experimentujem. A keďže nebolo ničoho iného v chladničke, len pochúťkovej smotany a domáceho cmaru (zakysanky) vznikol tento kúsok. Veľmi prekvapil, v duchu hesla, rýchly, ľahký a osviežujúci, a hlavne z kategórie fit a plný bielkovín. Vyskúšajte, úroda sliviek už končí.
Množstvo Príprava
24 cm priemer 15 min
Doba varenia
40 min
Množstvo Príprava
24 cm priemer 15 min
Doba varenia
40 min
Slivkový cmarožník
Slivkový cmarožník
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Milujem čízkejky (okrem iného), ale to už asi viete 😀 Úplne si na nich ulietavam, kombinujem, vymýšľam a experimentujem. A keďže nebolo ničoho iného v chladničke, len pochúťkovej smotany a domáceho cmaru (zakysanky) vznikol tento kúsok. Veľmi prekvapil, v duchu hesla, rýchly, ľahký a osviežujúci, a hlavne z kategórie fit a plný bielkovín. Vyskúšajte, úroda sliviek už končí.
Množstvo Príprava
24 cm priemer 15 min
Doba varenia
40 min
Množstvo Príprava
24 cm priemer 15 min
Doba varenia
40 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: cm priemer
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov, režim hore dole bez ventilátora.
  2. Keksíky si v mixéri alebo v robote rozdrvíme, polejeme roztopeným maslom a poriadne dokopy spracujeme. Natlačíme do tortovej formy.
  3. Na korpus si rozvrstvíme vykôstkované a prepolené slivky.
  4. Zvyšné ingrediencie si ručne prešľaháme metličkou, aby sa nám spojili a vylejeme na slivky. Dáme piecť do rúry na 40 minút. Koláč sa v priebehu pečenia začne dvíhať, nezľaknite sa, on klesne 🙂 Bon appetit 🙂
Poznámka k receptu

TIP : Ako základ cesta môžete použiť keksíky, lístkové alebo maslové cesto (viď https://www.tinkinerecepty.sk/citronovo-mandlova-galettka-so-slivkami/ ).

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 10 Hodnotenie: …

3 komentáre

  1. Gabriela Pasztorova

    Tinka,prosim ake konkretne celozrnne keksy pouzivas?

  2. Tinus, urcite vyskusam, vyzera mnamozne a vsetko mam v chladnicke, len prosim dopln do zoznamu surovin aj slivky 🙂 ja viem, ze je to logicke, ale predsa :))

  3. Tiež mi v zozname chýbajú tie slivky a tiež na akú teplotu piecť , vďaka Tinka 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.