Domov / Recipe / Špaldové fánky s tvarohom

Špaldové fánky s tvarohom

rýchly, chrumkavý recept s vláčnou striedkou <3

Špaldové fánky s tvarohom
Špaldové fánky s tvarohom
Votes: 4
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
U nás v rodine bola tradícia na fašiangy vždy robiť fánky 😍 Milovala som ich, vnútri nafúknuté ako balónik a na povrchu neskutočne chrumkavé 😋 Expresne pripravené, bez droždia či kysnutia 😉 Recept od mojej nebohej babky, s jemnou obmenou, ktorá bola jedna úžasná dáma a vedela aj neskutočne variť 😊 Babi posielam ti do neba modlitbu, verím, že sa pozeráš a máš z nás radosť 🙏❤️
Servings Prep Time
cca 100 ks 10 min
Cook Time Passive Time
60 min 0-24 hodín
Servings Prep Time
cca 100 ks 10 min
Cook Time Passive Time
60 min 0-24 hodín
Špaldové fánky s tvarohom
Špaldové fánky s tvarohom
Votes: 4
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
U nás v rodine bola tradícia na fašiangy vždy robiť fánky 😍 Milovala som ich, vnútri nafúknuté ako balónik a na povrchu neskutočne chrumkavé 😋 Expresne pripravené, bez droždia či kysnutia 😉 Recept od mojej nebohej babky, s jemnou obmenou, ktorá bola jedna úžasná dáma a vedela aj neskutočne variť 😊 Babi posielam ti do neba modlitbu, verím, že sa pozeráš a máš z nás radosť 🙏❤️
Servings Prep Time
cca 100 ks 10 min
Cook Time Passive Time
60 min 0-24 hodín
Servings Prep Time
cca 100 ks 10 min
Cook Time Passive Time
60 min 0-24 hodín
Instructions
  1. Všetky ingrediencie okrem kokosového oleja a trstinového cukru si zmiešame dokopy a vypracujeme ručne alebo robotom v mierne lepivé cesto. Ak sa bude veľmi lepiť, trochu pomúčime. S cestom môžete pracovať ihneď, ale ak ich dáte odležať na 24 hodín do chladničky, budú chutiť lepšie.
  2. Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme na pomúčenej doske. Ak by sa vám zvrchu lepilo na valček, pomúčte. Vyvaľkáme naozaj na tenko na 3-5 milimetrov, veľkosti pizze. Radielkom prejdeme po ceste zhora nadol a vytvoríme tak pásiky. Následne prejdeme aj dokríža a vytvoríme tak kosoštvorce o veľkosti 3-4 centimetre.
    Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme na pomúčenej doske. Ak by sa vám zvrchu lepilo na valček, pomúčte. Vyvaľkáme naozaj na tenko na 3-5 milimetrov, veľkosti pizze. Radielkom prejdeme po ceste zhora nadol a vytvoríme tak pásiky. Následne prejdeme aj dokríža a vytvoríme tak kosoštvorce o veľkosti 3-4 centimetre.
  3. Do menšieho hrnca s pevnejším dnom si dáme rozhorúčit kokosový olej alebo masť na výšku asi pol centimetra. Je lepší hrniec ako panvica, netreba potom použiť toľko oleja. Olej neprepalujte, držte na takej polovičnej teplote a vkladajte kosoštvorce. Pozor na to, aby sa vám nepripálili hotové sú naozaj expresne rýchlo. V momente ako sa nafúknu hore sú z tej strany hotové, otočíme a opečieme na druhej. Opečieme dozlatova za pár sekúnd z oboch strán a dáme na papierovú utierku, aby odtiekol tuk a ihneď posypeme pomletým trstinovým cukrom.
    Do menšieho hrnca s pevnejším dnom si dáme rozhorúčit kokosový olej alebo masť na výšku asi pol centimetra. Je lepší hrniec ako panvica, netreba potom použiť toľko oleja. Olej neprepalujte, držte na takej polovičnej teplote a vkladajte kosoštvorce. Pozor na to, aby sa vám nepripálili hotové sú naozaj expresne rýchlo. V momente ako sa nafúknu hore sú z tej strany hotové, otočíme a opečieme na druhej. Opečieme dozlatova za pár sekúnd z oboch strán a dáme na papierovú utierku, aby odtiekol tuk a ihneď posypeme pomletým trstinovým cukrom.
Recipe Notes

TIP : do cesta môžete pridať aj trochu rumu 🙂 cesto po odstáti v chlade zostane mierne sivé, je to v poriadku, to len zoxidovala sóda bicarbóna 🙂

Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Kaša z ovsených vločiek a kokosového mlieka

dokonalý štart do nového dňa – kašami k prebudenie tela Kaša z ovsených vločiek a …

Jeden komentár

  1. Milá Tinko,
    už delší dobu sleduju Váš blog a několikrát už jsem podle Vás vařila i pekla. Vždy chutnalo MOC!!! A stejně tak i tyto fánky jsou vynikající. Dělala jsem je poprvé v životě. U nás – v Čr se v masopustu dělají koblihy.
    Moc díky za recept. Jsou skvělé!!!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *