rýchly a chutný obed, večera, pripravený za pár minút
Čo budeme potrebovať
- 4 ks vajcia
- 4 hrsť čerstvý špenát
- 16 PL mierne kopcovitých detská krupica
- 1 ks bryndza
- 1 ks pochúťková smotana
- na dochutenie soľ, bazalka, domáca slaninka, kôpor
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Slaninku si nakrájame na menšie kúsky, dáme do suchého hrnca a na strednom ohni necháme vytopiť na chrumkavé chipsy.
- Špenát, čerstvú bazalku a 3 vajíčka si spolu rozmixujeme v mixéri. Nerozmixujem všetky, jedno si vždy nechávam na záver a už len ručne zamiešam do zmesi, bude mať lepšiu konzistenciu. Do zmesi prisypeme detskú krupicu a osolíme. Zmes nesmie byť riedka, ani moc hutná. Necháme odstáť 5 min.
- Dáme zovrieť vodu, stíšíme oheň na minimum a sitkujeme halušky. Necháme ich takto variť 5 - 8 minút. Medzitým si zmiešame bryndzu s pochúťkovou smotanou a s nasekaným kôprom. Podávame so slaninkou 🙂 Bon appetit 🙂
Poznámka k receptu
TIP: Ak chcete chuť bryndzovej omáčky vyladiť, pridajte trochu šľahačkovej smotany.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
No tie halušky mi neprídu až také zdravé, ale sú chuťovo vynikajúce. Kto by odolal
Chuťovo veru vynikajúce, zaujímalo by ma ale, či sa dá tá detská krupica nahradiť aj niečím iným, zdravším variantom?
Krupica špaldova celozrnná 👌
Pomaličky skúšame jeden recept za druhým a ani tento nesklamal.Mali sme to na večeru.
Milujem tieto halusky podľa vás 🤤 Ten kôpor tam dodáva úplne inú fresh chuť 😊