Správna kombinácia ovocia s ostatnými jedlami

Správna kombinácia ovocia s ostatnými jedlami
Správna kombinácia ovocia s ostatnými jedlami
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Vedieť správne kedy jesť ovocie a s čím ho kombinovať je naozaj dôležité. Nesprávna kombinácia potravín a najmä ovocia totiž často stojí za problémami ako pocit plnosti, nafúknutia či zastaveného trávenia a prichádza následne únava či priberanie. Ak ovocie nesprávne konzumujete, kvasí v žalúdku a dokáže narobiť viac šarapaty, ako účinku. Ako teda ovocie správne jesť? Ovocie hrá dôležitú úlohu pri detoxe, chudnutí a dodáva nášmu telu veľa energie. Vždy ho však treba jesť nalačno - resp. pred jedlom. Uvediem príklad : Ovocie s ovsenou kašou, alebo mäso s kompótom, zeleninovo-ovocné smoothie, alebo bublanina s ovocím - jedlo príde do žalúdku, ovocie je pripravené ihneď prejsť cez žalúdok priamo do čreva. Je mu v tom však zabránené, nakoľko sú tam aj ostatné potraviny, ktoré je potrebné tráviť. Tzn. Jedlo začne v žalúdku kvasiť a meniť sa na kyselinu. Vo chvíli, keď príde ovocie do kontaktu s ostatným jedlom a tráviacimi šťavami, celé jedlo sa začne "kaziť". Ak ste počuli ľudí sa sťažovať, že zjem melón, alebo iné exotické ovocie a celá sa nafúknem ako balón - nič z toho sa nestane, ak zjete ovocie na prázdny žalúdok. Ovocie sa mieša s iným jedlom a tým produkuje plyn. Podľa doktora Herberta Sheltona, ktorý robil o tomto výskum tvrdí, že všetko ovocie v našom žalúdku sa stáva alkalickým. Je presvedčený o tom, že ak ste si osvojili správne zásady konzumácie ovocia, poznáte tajomstvo krásy, dlhovekosti, zdravia, energie a normálnej váhy. Keď chcete piť džús, pite len čerstvý džús, nie ten z tetrapaku. Ak chcete jesť ovocie, jedzte len čerstvé alebo mrazené ovocie. Upečené ovocie neobsahuje žiadne vitamíny ani živiny, je odovzdaná len chuť. Podľa doktora je vynikajúca 3 dňová očistná kúra zložená len z ovocia a ovocných štiav. Po tejto kúre budete veľmi prekvapení, ako žiarivo budete vyzerať 🙂 Môj sumár : ovocie konzumovať v čerstvom, alebo mrazenom stave, neupravovať ho tepelne (výnimkou sú výživy na zimu a kompóty), vždy keď sa dá jesť nalačno, nekombinovať ho s obilovinami, sacharidmi či bielkovinami, ani zelninou. Prichádza ku kvasiacemu procesu, vytváraniu plesní. Ja nepreferujem ani kombinácie zeleniny-ovocia v koláčoch, každodenné kaše kombinované s ovocím, ktoré sa s veľkou obľubou podávajú deťom. Samozrejme, každý z nás miluje napr. takú bublaninu, z času na čas ju môžete spraviť, aj tortu, či koláč ktorý natriete džemom, palacinky, s tým si organizmus poradí, ale treba sa vyvarovať dennej viacnásobnej nesprávnej kombinácii a v čo najväčšej miere sa snažiť to dodržať. Zdroje informácií : Dr. Herbert Shelton https://skepticdetective.wordpress.com/2009/08/23/how-to-eat-fruit/ UKF Nitra MUDr. Michal Csáder Zdroj obrázka : http://wallarthd.com/wp-content/uploads/2014/09/Cute-Fruits-Macro-On-Table-Wallpaper-HD.jpg
    Správna kombinácia ovocia s ostatnými jedlami
    Správna kombinácia ovocia s ostatnými jedlami
    Hodnotienie: 0
    Hodnotenie: 0
    You:
    Hodnotenie receptu
    Tlačiť recept
    Vedieť správne kedy jesť ovocie a s čím ho kombinovať je naozaj dôležité. Nesprávna kombinácia potravín a najmä ovocia totiž často stojí za problémami ako pocit plnosti, nafúknutia či zastaveného trávenia a prichádza následne únava či priberanie. Ak ovocie nesprávne konzumujete, kvasí v žalúdku a dokáže narobiť viac šarapaty, ako účinku. Ako teda ovocie správne jesť? Ovocie hrá dôležitú úlohu pri detoxe, chudnutí a dodáva nášmu telu veľa energie. Vždy ho však treba jesť nalačno - resp. pred jedlom. Uvediem príklad : Ovocie s ovsenou kašou, alebo mäso s kompótom, zeleninovo-ovocné smoothie, alebo bublanina s ovocím - jedlo príde do žalúdku, ovocie je pripravené ihneď prejsť cez žalúdok priamo do čreva. Je mu v tom však zabránené, nakoľko sú tam aj ostatné potraviny, ktoré je potrebné tráviť. Tzn. Jedlo začne v žalúdku kvasiť a meniť sa na kyselinu. Vo chvíli, keď príde ovocie do kontaktu s ostatným jedlom a tráviacimi šťavami, celé jedlo sa začne "kaziť". Ak ste počuli ľudí sa sťažovať, že zjem melón, alebo iné exotické ovocie a celá sa nafúknem ako balón - nič z toho sa nestane, ak zjete ovocie na prázdny žalúdok. Ovocie sa mieša s iným jedlom a tým produkuje plyn. Podľa doktora Herberta Sheltona, ktorý robil o tomto výskum tvrdí, že všetko ovocie v našom žalúdku sa stáva alkalickým. Je presvedčený o tom, že ak ste si osvojili správne zásady konzumácie ovocia, poznáte tajomstvo krásy, dlhovekosti, zdravia, energie a normálnej váhy. Keď chcete piť džús, pite len čerstvý džús, nie ten z tetrapaku. Ak chcete jesť ovocie, jedzte len čerstvé alebo mrazené ovocie. Upečené ovocie neobsahuje žiadne vitamíny ani živiny, je odovzdaná len chuť. Podľa doktora je vynikajúca 3 dňová očistná kúra zložená len z ovocia a ovocných štiav. Po tejto kúre budete veľmi prekvapení, ako žiarivo budete vyzerať 🙂 Môj sumár : ovocie konzumovať v čerstvom, alebo mrazenom stave, neupravovať ho tepelne (výnimkou sú výživy na zimu a kompóty), vždy keď sa dá jesť nalačno, nekombinovať ho s obilovinami, sacharidmi či bielkovinami, ani zelninou. Prichádza ku kvasiacemu procesu, vytváraniu plesní. Ja nepreferujem ani kombinácie zeleniny-ovocia v koláčoch, každodenné kaše kombinované s ovocím, ktoré sa s veľkou obľubou podávajú deťom. Samozrejme, každý z nás miluje napr. takú bublaninu, z času na čas ju môžete spraviť, aj tortu, či koláč ktorý natriete džemom, palacinky, s tým si organizmus poradí, ale treba sa vyvarovať dennej viacnásobnej nesprávnej kombinácii a v čo najväčšej miere sa snažiť to dodržať. Zdroje informácií : Dr. Herbert Shelton https://skepticdetective.wordpress.com/2009/08/23/how-to-eat-fruit/ UKF Nitra MUDr. Michal Csáder Zdroj obrázka : http://wallarthd.com/wp-content/uploads/2014/09/Cute-Fruits-Macro-On-Table-Wallpaper-HD.jpg
      Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

      Autor: Tinka Karmažín

      Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

      Pozri tiež

      Pravidlá súťaže na Facebooku

      Účasť v súťaži je možná len pre obyvateľov Slovenska, ktorí majú platný Facebook účet. Súťažiaci …

      Pridaj komentár

      Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

      Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.