Štavnatá treska na vode, batátovo-šošovicové pyré, špargľa a holandská omáčka

štavnatá, chutná a diétna

Štavnatá treska na vode, batátovo-šošovicové pyré, špargľa a holandská omáčka
Štavnatá treska na vode, batátovo-šošovicové pyré, špargľa a holandská omáčka
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Úprava tresky na vode je moja najobľúbenejšia. Od malička mi ju takto pripravovala moja maminka. Je nuskutočne šťavnatá, chutná a navyše diétna. Ideálna aj pre najmenších. Maslovú chuť rybky krásne dopĺňa batátovo-šošovicové pyré, osvieži cukrová chuť špargle a zjemní holandská omáčka. Keď rutinu z varenia a jedenia povýšite na siedme gurmánske nebo 🙂 30 minútovka vrátane mrazenej ryby 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Štavnatá treska na vode, batátovo-šošovicové pyré, špargľa a holandská omáčka
Štavnatá treska na vode, batátovo-šošovicové pyré, špargľa a holandská omáčka
Hodnotienie: 4
Hodnotenie: 4.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Úprava tresky na vode je moja najobľúbenejšia. Od malička mi ju takto pripravovala moja maminka. Je nuskutočne šťavnatá, chutná a navyše diétna. Ideálna aj pre najmenších. Maslovú chuť rybky krásne dopĺňa batátovo-šošovicové pyré, osvieži cukrová chuť špargle a zjemní holandská omáčka. Keď rutinu z varenia a jedenia povýšite na siedme gurmánske nebo 🙂 30 minútovka vrátane mrazenej ryby 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
2 porcie 15 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Rybu ak máte zamrazenú necháme ju rozmraziť. Ja ju vždy dám do nádoby aj s obalom s najteplejšou vodou, aká ide z kohútika a do 10 min je rozmrazená.
  2. Medzitým si ošúpeme batáty a pokrájame na menšie kúsky. Pridáme do hrnca spolu so šošovicou, zalejeme vriacou vodou z kanvice a varíme 10 minút.
  3. Pripravíme si holandskú omáčku. Do hrnca si dáme zovrieť vodu, keď začne vrieť, znížime plyn a pridáme navrch kovovú alebo hlinenú misku. Pridáme žĺtka, vodu, ocot, citrónovú šťavu a soľ. Šľaháme ručne metličkou nad parou cca 3-5 minút, pokým nám zhuste a stane sa z nej krém. Nakoniec postupne prilievame rozpustené maslo, stále miešame. Naozaj opatrne na malom ohni a miešať, aby sa Vám z toho nespravila praženica. Dochutíme ešte muškátovým orieškom, prípadne soľou alebo citrónovou šťavou. Kto má rád môže pridať aj kôpor.
  4. Rozmrazené, alebo polorozmrazené kocky rybky si dáme na panvicu a zalejeme asi deci-deci a pol vody. Voda by mala byť do prvej 1/3 rýb, čiže menej ako polovica, len taká jemná vrstva na panvici. Posolíme, posypeme celou rascou a z každej strany po zovretí vody varíme 3 minútky. Pridáme maslo, vyžmýkame trochu šťavy z citrónu a necháme ešte minútku zredukovať na šťavu. Nasekáme čerstvú petrželku.
  5. Zelená špargľa sa nešúpe, odrežú sa len drevnaté konce - cca 1 cm. Medzitým, ako sa nám pripravuje rybka si do variacich zemiakov pridáme vcelku špargle a varíme 3 minútky. Špargle vyberieme, zlejeme vodu zo zemiakov, pridáme kus masla (môžete aj mlieko), trochu citrónovej šťavy, soľ, a pučítkom popučíme na kašu.
  6. Servírujeme s preliatou holandskou omáčkou.
Poznámka k receptu

filé z tresky preferujem nowaco - výborné, mäsité, bez konzervantov či vody

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Zeleninové tagliatelle s kari krevetami

aj ľahké fit jedlo vás dokáže vyniesť do gurmánskych výšin <3 Zeleninové tagliatelle s kari …

5 komentárov

  1. Práve som dorobila a už je aj zjedené. Veľmi dobré naozaj!!! Ja som robila párkrát filé na oleji či masle a mäso boli vždy suché, nechutné…Na vode to nemá chybu a tá šťava, čo popritom vznikne je mňam!!! Aj pyré super! Na špargľu dnes nevydalo, ale tak špargľa s holandskou omáčkou nepotrebuje komentár 🙂

  2. Dnes som robila podla tohto receptu tresku na vode, ale to je úžasná chuť. Chutné a rýchle…mňam. vždy som len ugrilovala na masle, ale táto je šťavnatá. Odteraz len takto robím 🙂

  3. Vyborny recept. Chutny, rychly, zdravy a dokonca chuti aj mojej 20mesacnej dcerke, ktora doteraz rybky odmietala 🙂 Co si viac mozem priat? Snad sa mi nabuduce podari lepsia holandska omacka. Chutovo bola uzasna no ta konzistencia ?

  4. Skvely spodob pripravy ryby.Tresku uz robim iba na vode s roznymi prilohami.

Napísať odpoveď pre Miška Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.