Talianska foccacia s rozmarínom, bazalkou, olivami a cherry
Hodnotienie: 15 Hodnotenie: 4.6 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Foccacia ako z pravej talianskej pekárne ?? Výborná na raňajky, večeru, alebo obed do práce ? Cesto je úplne úžasné, rýchle a jednoduché ? Striedka krásne nadýchaná, okatá a kôrka vypečená a chrumkavá ? Rozmarín a bazalka ho krásne prevonia, olivy a cherry rajčinky pridajú na chuti a šťavnatosti ? Tak nech vám chutí ?
Talianska foccacia s rozmarínom, bazalkou, olivami a cherry
Hodnotienie: 15 Hodnotenie: 4.6 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Foccacia ako z pravej talianskej pekárne ?? Výborná na raňajky, večeru, alebo obed do práce ? Cesto je úplne úžasné, rýchle a jednoduché ? Striedka krásne nadýchaná, okatá a kôrka vypečená a chrumkavá ? Rozmarín a bazalka ho krásne prevonia, olivy a cherry rajčinky pridajú na chuti a šťavnatosti ? Tak nech vám chutí ?
Do teplej vody si rozmrvíme droždie a ručne ho poriadne remiešame, aby sa úplne vo vode rozpustilo.
Do misky pridáme múky, soľ a metličkou ručne zamiešame, aby sa ná nadýchalo. Pridáme vodu s rozpustenými kvasnicami a ručne, alebo stierkou vypracujeme veľmi lepivé cesto. Ak sa moc lepí, namočte si ruky trochu do vody. Cesto vyberieme, misku naolejujeme olivovým olejom a dáme cesto späť. Prikryjeme dvomi utierkami a necháme 20 minút odpočívať.
Plech na pečenie si vymažeme olivovým olejom a vysypeme hrubou múkou, alebo krupicou. Cesto porozťahujeme po plechu. Ak sa cesto lepí, namočíme si ruky vo vode. Focacciu polejeme olejom a prstami po celej vtlačíme dierky. Necháme 5 minút postáť.
Lístky rozmarínu si posekáme nadrobno a rozmrvíme po povrchu. Otrháme lístky bazalky, ktoré necháme v celku. Rajčinky prekrojíme napoly, každú polku vložíme do bazalky a vtlačíme do cesta skoro na dno. Olivy prekrojíme na tri časti a povtláčame do cesta. Posolíme ju. Prikryjeme dvomi utierkami a necháme 45 minút podkysnúť.
Po 25 minútach kysnutia rozhorúčime rúru na 220 stupňov. Pečieme 12-15 min dozlatova.
Poznámka k receptu
TIP: do oleja, ktorým polejete foccaciu, môžete prelisovať aj strúčik cesnaku. Pečením krásne zosladkavie. Ak máte radi jeho prenikajú chuť, potrite foccaciu po upečení cesnakom v oleji. Ak chcete robiť dávku na klasický plech, zdvojnásobte ingrediencie.
Video postup tu : <a title="video postup foccacia" href="https://www.youtube.com/watch?v=EtktIoBhDP4">video postup foccacia</a>
Zdroj inšpirácie, autor pôvodného receptu : Gennaro Contaldo
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Tinka mam otázku ? dá sa droždie nahradiť kvaskom? Aký by bol postup
Ďakujem
Samozrejme ze da, starter treba odpocitat od mokrych aj suchych ingrediencii a tusim este ubrat 20-30 gram suchej.
Výborné. Ďakujem za recept! Na povrchu je to také chrumkavé a vnútri mäkké, chutí to ako chlieb.
Akú značku olivového oleja používate, prosím?