Talianska foccacia s rozmarínom, bazalkou, olivami a cherry

chrumkavá, voňavá a neskutočne chutná

Talianska foccacia s rozmarínom, bazalkou, olivami a cherry
Talianska foccacia s rozmarínom, bazalkou, olivami a cherry
Hodnotienie: 15
Hodnotenie: 4.6
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Foccacia ako z pravej talianskej pekárne ?‍? Výborná na raňajky, večeru, alebo obed do práce ? Cesto je úplne úžasné, rýchle a jednoduché ? Striedka krásne nadýchaná, okatá a kôrka vypečená a chrumkavá ? Rozmarín a bazalka ho krásne prevonia, olivy a cherry rajčinky pridajú na chuti a šťavnatosti ? Tak nech vám chutí ?
Množstvo Príprava
29x23cm plech 15 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 65 min
Množstvo Príprava
29x23cm plech 15 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 65 min
Talianska foccacia s rozmarínom, bazalkou, olivami a cherry
Talianska foccacia s rozmarínom, bazalkou, olivami a cherry
Hodnotienie: 15
Hodnotenie: 4.6
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Foccacia ako z pravej talianskej pekárne ?‍? Výborná na raňajky, večeru, alebo obed do práce ? Cesto je úplne úžasné, rýchle a jednoduché ? Striedka krásne nadýchaná, okatá a kôrka vypečená a chrumkavá ? Rozmarín a bazalka ho krásne prevonia, olivy a cherry rajčinky pridajú na chuti a šťavnatosti ? Tak nech vám chutí ?
Množstvo Príprava
29x23cm plech 15 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 65 min
Množstvo Príprava
29x23cm plech 15 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
15 min 65 min
Postup prípravy
  1. Do teplej vody si rozmrvíme droždie a ručne ho poriadne remiešame, aby sa úplne vo vode rozpustilo.
  2. Do misky pridáme múky, soľ a metličkou ručne zamiešame, aby sa ná nadýchalo. Pridáme vodu s rozpustenými kvasnicami a ručne, alebo stierkou vypracujeme veľmi lepivé cesto. Ak sa moc lepí, namočte si ruky trochu do vody. Cesto vyberieme, misku naolejujeme olivovým olejom a dáme cesto späť. Prikryjeme dvomi utierkami a necháme 20 minút odpočívať.
  3. Plech na pečenie si vymažeme olivovým olejom a vysypeme hrubou múkou, alebo krupicou. Cesto porozťahujeme po plechu. Ak sa cesto lepí, namočíme si ruky vo vode. Focacciu polejeme olejom a prstami po celej vtlačíme dierky. Necháme 5 minút postáť.
    Plech na pečenie si vymažeme olivovým olejom a vysypeme hrubou múkou, alebo krupicou. Cesto porozťahujeme po plechu. Ak sa cesto lepí, namočíme si ruky vo vode. Focacciu polejeme olejom a prstami po celej vtlačíme dierky. Necháme 5 minút postáť.
  4. Lístky rozmarínu si posekáme nadrobno a rozmrvíme po povrchu. Otrháme lístky bazalky, ktoré necháme v celku. Rajčinky prekrojíme napoly, každú polku vložíme do bazalky a vtlačíme do cesta skoro na dno. Olivy prekrojíme na tri časti a povtláčame do cesta. Posolíme ju. Prikryjeme dvomi utierkami a necháme 45 minút podkysnúť.
  5. Po 25 minútach kysnutia rozhorúčime rúru na 220 stupňov. Pečieme 12-15 min dozlatova.
    Po 25 minútach kysnutia rozhorúčime rúru na 220 stupňov. Pečieme 12-15 min dozlatova.
Poznámka k receptu

TIP: do oleja, ktorým polejete foccaciu, môžete prelisovať aj strúčik cesnaku. Pečením krásne zosladkavie. Ak máte radi jeho prenikajú chuť, potrite foccaciu po upečení cesnakom v oleji. Ak chcete robiť dávku na klasický plech, zdvojnásobte ingrediencie.

Video postup tu : <a title="video postup foccacia" href="https://www.youtube.com/watch?v=EtktIoBhDP4">video postup foccacia</a>

Zdroj inšpirácie, autor pôvodného receptu : Gennaro Contaldo

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Výborné cviklové palacinky

Výborné a svieže Cviklové palacinky Hodnotienie: 8 Hodnotenie: 4.63 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spísala …

3 komentáre

  1. Tinka mam otázku ? dá sa droždie nahradiť kvaskom? Aký by bol postup
    Ďakujem

  2. Výborné. Ďakujem za recept! Na povrchu je to také chrumkavé a vnútri mäkké, chutí to ako chlieb.
    Akú značku olivového oleja používate, prosím?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.