rýchle, zdravé a chutné.
Keď prídete na konci náročného dňa unavení a to posledné na čo máte chuť je varenie. Nesiahnite po polotovare, vyčarujte si tieto výborné tekvicové špagety, ktorých samotná príprava vám zaberie max 15 min z vášho času. Sú fantastické, podmanivá maslová chuť tekvice a dochutenie s citrónovou šťavou či klíčkami tvorí spolu dokonale chutné a rýchle jedlo :*
Množstvo | Príprava |
2 porcie | 15 min |
Doba varenia |
20 min |
|
|
Keď prídete na konci náročného dňa unavení a to posledné na čo máte chuť je varenie. Nesiahnite po polotovare, vyčarujte si tieto výborné tekvicové špagety, ktorých samotná príprava vám zaberie max 15 min z vášho času. Sú fantastické, podmanivá maslová chuť tekvice a dochutenie s citrónovou šťavou či klíčkami tvorí spolu dokonale chutné a rýchle jedlo :*
|
Čo budeme potrebovať
- 1/2 ks hokkaido alebo iná tekvica
- 200 gram špagety
- 20 gram maslo
- citrón šťava
- soľ
- muškátový orech
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Tekvicu si nakrájame na kocky aj so šupkou. Môžeme ju pripraviť 3 spôsobmi. V parnom hrnci uparíme, alebo v hrnci uvaríme 8 min. Môžeme ju aj upiecť, dáme papier na pečenie, na to tekvicu, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na 200 stupňov 20 min.
- 10 min pred koncom si dáme zovrieť vodu na špagety a uvaríme ich.
- Upečené tekvicu si rozmixujeme s trochou vody, vývaru, alebo mlieka, pridáme maslo, soľ, muškátový oriešok a vymixujeme dohladka.
- Zmiešame so špagetymi, oživíme čerstvými klíčkami a petržlenovou vňaťou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.