vynikajúca
Leto patrí pomazánkam. Nikdy nechutia lepšie, ako keď je na nich šťavnatá dozretá paradajka, či iná zelenina z trhu či záhradky. Ja si slušne posledné dni ulietavam na tuniakovej 😀 S poctivým maslom, našlahaná až do peny nemá konkurenciu :*
Množstvo | Príprava |
2 porcie | 10 min |
|
Leto patrí pomazánkam. Nikdy nechutia lepšie, ako keď je na nich šťavnatá dozretá paradajka, či iná zelenina z trhu či záhradky. Ja si slušne posledné dni ulietavam na tuniakovej 😀 S poctivým maslom, našlahaná až do peny nemá konkurenciu :*
|
Čo budeme potrebovať
- 160 gram tuniak v olivovom oleji
- 60 gram maslo preferujem liptov
- 1 hrsť čerstvá pažítka
- 1 čl citrónová šťava
- himalájska soľ
- červená mletá paprika
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Maslo musí mať izbovú teplotu. Dáme ho do misky, pridáme tuniaka zliateho z oleja a šlaháme metličkovým mixérom cca 1-2 minútky, pokým zo zmesi dostaneme našlahanú penu.
- Pridáme nadrobno nakrájanú pažítku, citrónovú šťavu, soľ, červenú mletú papriku a podávame.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Perfektnaaa je! 🙂
Kolkokrat uz som ju robila? A vzdy boduje. Dnes na ranajky, zdobena poslednou bio zeleninkou z vlastnej zahradky, ziskala cenu NAJLEPSIE RANAJKY NA SVETE 🙂
Tinuska, dakujeme za receptik 🙂
Andrejka to mám obrovskú radosť, nech Vám odomňa chutí aj naďalej a nech ste len zdraví :*
Veru aj mne chuti:)
inšpirovala som sa týmto rcptom, tuniaka som dala aj s olejom, pridala som maslo, lucinu, stipku čierneho korenia, rozmixovala v S-mixeri a aj drobcovi 1.5 ročnému veľmi chutilo. pre nás dospelých na chlieb aj s krúžkami cibule a víkendové raňajky ako pre kráľov. ???