Tuniaková pomazánka

vynikajúca

Tuniaková pomazánka
Tuniaková pomazánka
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 4.6
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Leto patrí pomazánkam. Nikdy nechutia lepšie, ako keď je na nich šťavnatá dozretá paradajka, či iná zelenina z trhu či záhradky. Ja si slušne posledné dni ulietavam na tuniakovej 😀 S poctivým maslom, našlahaná až do peny nemá konkurenciu :*
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Tuniaková pomazánka
Tuniaková pomazánka
Hodnotienie: 5
Hodnotenie: 4.6
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Leto patrí pomazánkam. Nikdy nechutia lepšie, ako keď je na nich šťavnatá dozretá paradajka, či iná zelenina z trhu či záhradky. Ja si slušne posledné dni ulietavam na tuniakovej 😀 S poctivým maslom, našlahaná až do peny nemá konkurenciu :*
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Maslo musí mať izbovú teplotu. Dáme ho do misky, pridáme tuniaka zliateho z oleja a šlaháme metličkovým mixérom cca 1-2 minútky, pokým zo zmesi dostaneme našlahanú penu.
  2. Pridáme nadrobno nakrájanú pažítku, citrónovú šťavu, soľ, červenú mletú papriku a podávame.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

5 komentárov

  1. Perfektnaaa je! 🙂

  2. Kolkokrat uz som ju robila? A vzdy boduje. Dnes na ranajky, zdobena poslednou bio zeleninkou z vlastnej zahradky, ziskala cenu NAJLEPSIE RANAJKY NA SVETE 🙂
    Tinuska, dakujeme za receptik 🙂

  3. Veru aj mne chuti:)

  4. inšpirovala som sa týmto rcptom, tuniaka som dala aj s olejom, pridala som maslo, lucinu, stipku čierneho korenia, rozmixovala v S-mixeri a aj drobcovi 1.5 ročnému veľmi chutilo. pre nás dospelých na chlieb aj s krúžkami cibule a víkendové raňajky ako pre kráľov. ???

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.