Domov / Recipe / Kebab v pite s coleslaw salatom

Kebab v pite s coleslaw salatom

zdravý street food

Kebab v pite s coleslaw salatom
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Keď som dnes upiekla pitu chlieb, preniesla som sa o vyše 20 rokov v čase a pripomenula som si, ako úžasne chutila v Izraeli, kde som ho prvýkrát ochutnala. Placka bola tenká, jemná a chrumkavá, naložená zeleninou a falafelom chutila úžasne. Prezradím vám recept, zo špaldovej múky a ovsených vločiek, ako si tento zdravší street food pripraviť doma 🙂 Príprava je rýchla a naozaj nenáročná.
Servings Prep Time
5 placiek 40 min
Cook Time
10 min
Servings Prep Time
5 placiek 40 min
Cook Time
10 min
Kebab v pite s coleslaw salatom
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Keď som dnes upiekla pitu chlieb, preniesla som sa o vyše 20 rokov v čase a pripomenula som si, ako úžasne chutila v Izraeli, kde som ho prvýkrát ochutnala. Placka bola tenká, jemná a chrumkavá, naložená zeleninou a falafelom chutila úžasne. Prezradím vám recept, zo špaldovej múky a ovsených vločiek, ako si tento zdravší street food pripraviť doma 🙂 Príprava je rýchla a naozaj nenáročná.
Servings Prep Time
5 placiek 40 min
Cook Time
10 min
Servings Prep Time
5 placiek 40 min
Cook Time
10 min
Instructions
  1. Najprv si zarobíme cesto, bude nám odpočívať. Do misky od robota si vlejeme teplú vodu z vodovodu, pridáme kvasnice, zamiešame a počkáme 10 min. Kvasnice nám vzídu na povrch v podobe malých fliačkov. Vsypeme hladkú špaldovú múku, soľ a necháme zapracovať robotom asi minútku. Pridáme celozrnnú múku, vločky a necháme vypracovať cesto. Cesto sa lepí, čiže prisypávajte ešte pomaly múku navyše asi tak jednu-dve hrsti hladkej špaldovej múky. Stroj vypneme, poriadne si pomúčime ruky aj cesto a vyberieme ho na dosku. Cesto musí byť veľmi veľmi vláčne a jemné. Je to dôležité, kvôli konzistencii a chuti. Budete potrebovať na všetko múku, na ruky, ktoré poriadne a viackrát pomúčite, dosku, valček, najmä aby cesto zostalo vnútri elastické a vláčne (je naozaj veľmi vláčne) no zároveň zvonku nelepilo.
  2. Cesto si rozdelíme na 5 kúskov veľkých ako dlaň, vyvaľkáme na také 3-4 milimetre a vyvaľkáme do jemného oválu. Prikryjeme dvoma utierkami a necháme podkysnúť 30 min. Z cesta si môžete urobiť aj žemle. Rozdeľte ho na 4 časti a vyvaľkajte nahrubšie na 5 milimetrov.
  3. Medzitým si pripravíme marinádu na mäsko. Mäsko si nakrájame na menšie kúsky alebo slížiky, pridáme kečup, dijon, sójovku, vajce, koreniny a zamiešame. Ak nemáte korenie na kebab, pridajte granulovaný cesnak (čerstvý), mletú papriku, drvenú racsu, oregano a rozmarín. Odložíme do chladničky. Minimálne na 20 min až na 48 hodín. Čím dlhšie bude v chlade tým lepšie.
  4. Kapustu, mrkvu a petržlen si buď nastrúhame, alebo nasekáme najemno, pridáme trochu cukru/medu a premiešame. Pridáme aj tatarku, smotanu, soľ, citrón šťavu, podľa chuti dosolíme, okoreníme a necháme postáť.
  5. Rúru si predhrejeme na 220 stupňov bez ventilátora aj s plechom. Podkysnuté pita chleby si podberačkou podoberieme a vhadzujeme na vrelý plech. Keď pitu podoberiete, na plech ju prehoďte tak, aby vrchná strana ako kysla išla dole. (dajte pozor, aby ste sa nepopálili). Pečieme 10-11 min. Necháme mierne vychladnúť a naplníme. Pity skladujeme v uzavretej nádobe, na vzduchu by nám veľmi vyschli. Žemle pečieme 14-15 min.
  6. Ak chcete mať pita chlieb úplne tenký, napuchnutý a chrumkavý, rozdelte cesto na 6 kúskov a vyvaľkajte úplne natenko na také 2 milimetre.
  7. Cesto vyvaľkané na 3-4 milimetre.
  8. Cesto vyvaľkané na 5 milimetrov - žemla. Do žemle treba pred pečením 3x špáratkom pichnúť, aby mala kam unikať para.
  9. A robená na suchej panvici. Najprv si panvicu vypeckujeme, vhodíme placku a znížime na stredný plameň. 5 min z jednej a 5 z druhej.
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Pečené zemiaky v šupke s kyslou smotanou

vynikajúce jedlo <3 Pečené zemiaky v šupke s kyslou smotanou Votes: 3 Rating: 3.67 You: …

2 komentáre

  1. Tinka, prosim Ta, to namarinovane maso potom iba osmahnes na panvici? Aj dusis? Pita mi uz kysne :o)))
    Dakujem :o)

  2. Tinka, pokial pouzijem cerstve drozdie, kolko asi a aky je tam postup, tam treba uz to cesto nechat ale predom nakysnut nie ? Kolko asi ?
    Dakujem!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *