výborná a chutná zdravá varianta vysmážaného karfiolu.

Veľmi mi naposledy chutili rezne marinované v kyslej smotane, tak som to skúsila opäť. Tentokrát s karfiolom, pridala som aj indické kari korenie a karfiol chutil neskutočne. A pritom som ho vôbec nepredvárala a ani nevysmážala. Pekne zdravo v rúre, celý obed na jednom plechu 🙂 Obalený v ovsených vločkách a parmezáne.
| Množstvo | Príprava |
| 2 porcie | 20 min |
| Doba varenia |
| 40 min |
|
|
![]() | Veľmi mi naposledy chutili rezne marinované v kyslej smotane, tak som to skúsila opäť. Tentokrát s karfiolom, pridala som aj indické kari korenie a karfiol chutil neskutočne. A pritom som ho vôbec nepredvárala a ani nevysmážala. Pekne zdravo v rúre, celý obed na jednom plechu 🙂 Obalený v ovsených vločkách a parmezáne.
|
Čo budeme potrebovať
- 1 ks karfiol
- 1 ks pochúťková smotana 16%
- 1 ks vajce
- 1 kopcovitá čl zemiakový škrob
- 1 zarovnaná čl indické korenie príp. kari, kurkuma, koriander, rímska rasca
- 6 ks zemiaky
- 3 PL ovsené vločky pomleté
- 5 PL parmezán nastrúhaný
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov.
- Karfiol si rozdelíme na ružicky, umujeme. Pripravíme si smotanovú marinádu. Do smotany pridáme vajce, škrob, korenie, veľkú hrsť nakrájanej petržlenovej vňate alebo koriandru, soľ a trochu citrónovej šťavy. Zamiešame a obalujeme karfiol najprv v smotane a následne v zmiešanom nastrúhanom parmezáne s pomletými ovsenými vločkami. Obalený karfiol kladieme na papier na pečenie.
- Zemiaky si umujeme, osušíme, prekrojíme napoly a reznou stranou položíme na papier na pečenie. Všetko jemne pokvapkáme olejom, aby sa na každý kúsok trochu dostalo. Pečieme 40 až 45 min.
- Pripraviť si k nemu môžete fantastický osviežujúci jogurtový dip z jogurtu, soli, indického korenia, petržlenovej vňate a citrónovej šťavy.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Tinkine recepty Všetci, ktorí chcete zdravo variť, piecť, skúšať nové, ale aj osvedčené z tradičnej kuchyne a ochutnávať zážitkovú gastronómiu.


Môže byť namiesto parmezánu grana padano?
Dakujem
Grana padano je to iste co parmezan
Inak tie pecene zemiacky ked nakrajane hodis do hrnca, posypes solou, mletou rascou a zakvapnes olejom, potom poriadne rukou premiesas tak mas zaistene ze sa olej dostane vsade a tym, ze zemiak obali tak pri peceni sa zo vsetkych stran urobi bomba chrumkava korka 😉 odporucam
Opat nesklamalo,pouzila som aj brokolicu,je to mnamkaaaaa.Na klasicky recept som v tomto momente zabudla 😀
Moze byt aj iný syr namiesto parmezánu? Napr eidam?
Dakujem
anicka, neviem co to spravi, ci to bude taky isty efekt..
prečo sa ľudia bránia parmezánu ? na varenie ho nenahradí žiadny eidam
Lebo je o dost drahsi ?
hmmm najblizsie prekvapim svokra on karfiol radsej ako meso
Tinka, opäť si nesklamala?. Ja ktorá karfiol veľmi nemusím, som si úžasne pochutnala. Výborná chuť. Na časť karfiolu som použila eidam a aj tak chutilo. Ďakujem
Zdravím,
200st nie je vela? preco az taka teplota? francuzske sa vedia upiect pri 180st a to su vrstvene…
Predsalen je to zelenina.
Dakujem.
Vynikajuce jedlo!
Len taka malinka rada – na 1karfiol je to mnozstvo parmezanu a ovsenych vlociek malo. Ja som pre 2osoby robila z polovice karfiolu (tak mi aj vysla obalovacia hmota) a uplne stacilo.a este by som osolila aj samotny karfiol bolo by to este lepsie. Ale sto ludi sto chuti samozrejme:-)
Ako to obalujete? Robim tento recept casto lebo je vyborny, ale vzdy ked zacnem obalovat v suchej zmesi, tak smotana mi ju okamzite zlepi a potom uz zvysny karfiol v tom neobalim. Vzdy si musim tej suchej zmesi potom vela dorabat.
Mňam! Neskutočne dobre jedlo!
vyborny karfiol, netradicny ale chutny, ako vsetko od Tinky. Mali sme aj dip a vsetci, dokonca aj rodinny frflos, sme si pochutili 🙂