Domov / Recept / Ultra raw mlieko z mladého kokosa

Ultra raw mlieko z mladého kokosa

vitamíny, minerály, draslík a vláknina v tej najlepšej forme.

Ultra raw mlieko z mladého kokosa
Ultra raw mlieko z mladého kokosa
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Najviac možných vitamínov, aké si viete predstaviť. Chuť čerstvého mladého kokosu s intenzívnym smotanovým podtónom. Odporúčam vyskúšať, tomuto sa povie mlieko nabité vitamínmi, vlákninou, organického draslíku a minerálov 🙂
Množstvo Príprava
700 ml mlieka 10 min
Množstvo Príprava
700 ml mlieka 10 min
Ultra raw mlieko z mladého kokosa
Ultra raw mlieko z mladého kokosa
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Najviac možných vitamínov, aké si viete predstaviť. Chuť čerstvého mladého kokosu s intenzívnym smotanovým podtónom. Odporúčam vyskúšať, tomuto sa povie mlieko nabité vitamínmi, vlákninou, organického draslíku a minerálov 🙂
Množstvo Príprava
700 ml mlieka 10 min
Množstvo Príprava
700 ml mlieka 10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ml mlieka
Postup prípravy
  1. Najprv si mladý kokosový orech otvoríme. Obrázkový postup nájdete tu : ako otvoriť mladý kokos
  2. Vodu vylejeme do nádoby. Môžete ju vypiť, obsahuje naozaj obrovské množstvo živín.
  3. Vnútro kokosu si vydlabeme lyžicou a vložíme do vitamilku (príp. mixéra), pridáme med, soľ a dolejeme 700 ml 42 stupňovej vody. Voda musí byť teplejšia, aby sa kokosový tuk dokázal rozpustiť a nezostal plávať navrchu. Pustíme program sekanie ovocia 2 x po sebe.
  4. Takto pripravené mlieko necháme v chladničke zachladiť a spotrebujeme do 2-3 dní. Ak sa usadí, neznižuje to jeho kvalitu, mlieko jednoducho pretrepeme.
    Takto pripravené mlieko necháme v chladničke zachladiť a spotrebujeme do 2-3 dní. Ak sa usadí, neznižuje to jeho kvalitu, mlieko jednoducho pretrepeme.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Levanduľový sirup

Celý týždeň sa mi po kuchyni rozvoniavala moja milovaná levanduľa <3 Šperkovala som náš rodinný recept na levanduľový sirup. A včera to klaplo :) Je mimoriadne jemný a podmanivý, zbavený horkosti levanduľovej silice. Pridala som mätu, limetku, ošetrila ho iba o pasterizáciu, čiže vitamíny zachované a aj napriek tomu, že som pridala trstinový cukor, farba mi vyráža dych <3 Ak chcete vedieť, v čom tkvie moje tajomstvo, viac v recepte :*

2 komentáre

  1. Tinka kde predavaju takyto mlady kokos?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.