Chrumkavá po kapuste, svieža po fenikle, so sladkým akcentom rajčín.
Čo budeme potrebovať
- 1/3 ks biela kapusta
- 1/2 ks pór
- 1/2 ks čerstvý fenikel
- 1 ks červená cibuľa
- 400 ml rajčinový pretlak
- 500 ml voda
- 50 ml 12 %-ná smotana
Množstvo: liter
Postup prípravy
- Na bravčovej masti si osmahneme nakrájanú cibuľku dosklovita. Pridáme nakrájaný pór, rascu, koriander, tymián, bazalku a necháme minútku prevoňať. Pridáme nakrájanú kapustu s feniklom, podlejeme trochou vody a pod pokrievkou dusíme cca 15 min.
- Prilejeme pretlak, vodu, necháme zovrieť a varíme ešte 10 min. Dochutíme soľou, kvapkou citrónovej šťavy, muškátovým orieškom a vlejeme smotanu.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.