božská chuť pravej domácej zmrzliny :*
Pamätáte si na zmrzlinu polárka? Respektíve polárny sneh? Kedysi sme to kupovali v takých dózach a chutilo to tak neskutočne? Milovala som to <3..Tak to sa mi dnes doma podarilo vykúzliť :D Je úplne fenomenálna. Chuť detstva. Lepšiu som hádam ani nejedla. Vďaka bohu za moju zvedavosť, neísť vždy podľa receptu a chuť vymýšlať stále niečo nové :D Niekedy sa to aj vydarí :P Základ tvoria neskutočne našlahané vajcia s medom a je varená, čiže žiadny strach zo salmonely :)
Množstvo | Príprava |
500 ml | 10 min |
Doba varenia |
5 min |
|
|
Pamätáte si na zmrzlinu polárka? Respektíve polárny sneh? Kedysi sme to kupovali v takých dózach a chutilo to tak neskutočne? Milovala som to <3..Tak to sa mi dnes doma podarilo vykúzliť :D Je úplne fenomenálna. Chuť detstva. Lepšiu som hádam ani nejedla. Vďaka bohu za moju zvedavosť, neísť vždy podľa receptu a chuť vymýšlať stále niečo nové :D Niekedy sa to aj vydarí :P Základ tvoria neskutočne našlahané vajcia s medom a je varená, čiže žiadny strach zo salmonely :)
|
Čo budeme potrebovať
- 2 ks vajcia
- 4 PL hustý scukornatený med kto chce menej sladkú 3 PL
- 1 hrnček 33% šľahačková smotana
- 1/2 hrnček mlieko 3,5% preferujem bio tatranské
- 1 čl zemiakový škrob
- 1 ks pravá vanilka
Množstvo: ml
Postup prípravy
- 1 hrnček = 250 ml
- Celé vajcia si dáme do robota vyšlahať so 4 PL medu na hustú krémovú penu. Trvá to aj 10 min.
- Medzitým si do mlieka pridáme škrob a poriadne zamiešame, aby sa rozpustil. Do hrnca nalejeme šlahačku, mlieko, zvyšný med, vnútro zo strukov a aj struky a privedieme do bodu varu. Nesmie vrieť, vypnite tesne pred. Vanilkové struky vyberieme.
- V robote znížíme otáčky a do vajec vlejeme horúcu zmes. Pol minutky necháme zašlahať a prelejeme naspať do hrnca. Varíme na veľmi slabom ohni max 2 minuty za stáleho miešania. Pozor, aby sa nám nespravila praženica.
- Zmes vypneme a prelejeme cez sitko do nádoby v ktorej sa nám to bude mraziť, aby nám v sitku zostali prípadné hrudky, nečistoty. Necháme vonku ochladnúť a preložíme do mrazničky. Každú hodinu zmrzlinu jemne premiešame, aby sme nemali hrudky. CCa 4-5x. Čím do väčšej a nižšej nádoby zmes dáme, tým bude skôr zamrazená.
Poznámka k receptu
TIP : výhodou tejto zmrzliny je, že vám nezostanú žiadne bielka 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.