Brokolicová nátierka

Zdravá bleskovka 🙂

Brokolicová nátierka
Brokolicová nátierka
Hodnotienie: 20
Hodnotenie: 3.8
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Nátierky naozaj milujeme. Najmä tie, ktoré sú bleskové, výživné a zdravé, ideálne do 5 surovín. V jednoduchosti sa skrýva krása aj chuť. A teda táto, moji milí, bude chutiť vám všetkým. Tak prajem krásne a pokojné víkendové ránko zajtra.♀️
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min.
Doba varenia
5 min.
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min.
Doba varenia
5 min.
Brokolicová nátierka
Brokolicová nátierka
Hodnotienie: 20
Hodnotenie: 3.8
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Nátierky naozaj milujeme. Najmä tie, ktoré sú bleskové, výživné a zdravé, ideálne do 5 surovín. V jednoduchosti sa skrýva krása aj chuť. A teda táto, moji milí, bude chutiť vám všetkým. Tak prajem krásne a pokojné víkendové ránko zajtra.♀️
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min.
Doba varenia
5 min.
Množstvo Príprava
4 porcie 15 min.
Doba varenia
5 min.
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Brokolicu si odrežeme tesne ako končia hlavičky, stonky nepoužijeme. Vložíme do parného hrnca a od bodu varu ju dáme na 5 minút napariť.
  2. Do mixéra vložíme maslo, smotanovú nátierku, olej, dochutíme soľou, citrónovou šťavou, pridáme mierne vychladnutú brokolicu a zľahka a krátko rozmixujeme. Necháme vychladnúť a natierame na chlebík alebo bagetky.
Poznámka k receptu

TIP: Olivový olej a citrónovú šťavu určite dajte, pozánka dostane vďaka nim znamenitú chuť 🙂

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

4 komentáre

  1. Prave sa chladi… asi by som pridala aj nejake bylinky a mozno trosicku cesnaku, ale inak je ozaj skvela

  2. Práve som ju domixovala, ochutnala… Skvelá!

  3. Vase napady sa mi velmi pacia ….ja ju vyskusam ale zo surovou verziou brokolice lebo mam rada surovu….

  4. Zostala mi uvarena brokolica zo včera, tak si hovorim, pozrem, ci nema náhodou Tinka recept na nejaku natierku. A ona nesklamala ♥️🙏 Btw, ten citron tam nenormálne pasuje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.