Milí labužníci. 😉 Tip na bleskové, fantastické brokolicovo-špenátové rizotko s avokádom. 😉 Zelená explózia. 😀 Chuť si zamilujete, sľubujem. 😉
Čo budeme potrebovať
- ryža
- 1 červená cibuľa
- 1 strúčik cesnak
- 1 ks brokolica
- 1/2 balíka čerstvého špenátu
- 1 ks zelená paprika
- 1 ks avokádo
Množstvo:
Postup prípravy
- Ryžu si dáme uvariť (používame bio ryžu, naše BIO z Billy je fantastická, doteraz najlepšia).
- Na masle si orestujeme červenú cibuľu a strúčik cesnaku, obe nakrájané nadrobno. Osolíme, okoreníme, pridáme chilli, drvenú rascu, majoránku a osmahneme cca dve minútky.
- Pridáme nakrájanú zelenú papriku na pásiky a brokolicu odrezanú od stoniek, len kvet a pri stonke, rozobratú na malé časti. Osmahneme cca 5-7 minút. Brokolica by mala zostať chrumkavá.
- Pridáme lyžičku domáceho pikantu (paprikovej pomazánky) a listy špenátu. Osmahneme asi minútku, nech sa nám všetky chute prepoja a špenát zmenší. Vypneme.
- Nastrúhame avokádo, parmezán, čerstvú petrželku a pridáme ešte kúsok masla. Podľa potreby dosolíme. Podávame s čerstvými cherry rajčinkami pokvapkanými tekvicovým olejom. Bon appetit. 😉
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Naozaj zaujímavá kombinácia a veľké prekvapenie. Tentokrát som to spravila bez avokáda, lebo som ho nemala, ale aj tak veľmi zaujímavé. Mňam!
ani ja som nemala avokádo a napriek tomu je rizoto vynikajúce, pridala som na kocky kuracie prsia a kukuricu. pre syna pridám do neho Lučinu a skvelý obed za malú námahu je na svete.
chcem sa ale spýtať čo by sa dalo spraviť s tými stonkami z brokolice? mohli by ísť do polievky? je z toho veľký odpad keď použijem len ružičky, a žiada sa mi zužitkovať z nej čo najviac.