O tomto koláčiku sa mi snívalo. A podaril sa. Nadýchané brownie s mega čokoládovou aha penou ❤️ Chutí neskutočne. Plná čokoládová chuť jemne podčiarknutá vrstvou kyselkavého džemu. Vyskúšajte :*
O tomto koláčiku sa mi snívalo. A podaril sa. Nadýchané brownie s mega čokoládovou aha penou ❤️ Chutí neskutočne. Plná čokoládová chuť jemne podčiarknutá vrstvou kyselkavého džemu. Vyskúšajte :*
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov bez ventilátora.
Korpus je veľmi jednoduchý. Čokoládu s maslom si dáme nad paru roztopiť. Do misky si navážime múky, pridáme vajcia, med, prášok do pečiva, rozpustenú čokoládu s maslom a ručne metličkou vymiešame na vláčne cesto. Do formy na pečenie si zacvikneme papier na pečenie, alebo si vymastíme a vysypeme spodok. Nalejeme cesto, trikrát jemne buchneme o stôl, aby sa bublinky vstrebali a dáme piecť na 15 min. Kontrola špajlou, musí byť suchá. Ja sa riadim toho, že keď už koláčik zavoňá, tak je 🙂 Korpus necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme krém. Na sporák si dáme vyšší hrniec a nalejeme do nej trochu vody. Do nádoby s hrubým dnom si dáme vajce, žĺtok, cukor, položíme na hrniec a začneme mixérom šlahať. Šlaháme od začiatku a keď začne voda vrieť, oheň znížíme, aby sa nám zo zmesi nespravila praženica. Voda z hrnca sa nesmie dotýkať nádoby, krém pripravujeme nad parou. Šlaháme do hustej peny cca 5-10 min.
Medzitým si rozpustíme nad parou čokoládu. Čokoládu zapracujeme mixérom do vajec. Primixujeme rum a odstavíme z ohňa bokom. Necháme trošku vychladnúť. Vyšlaháme si šlahačku a ručne stierkou jemne zapracujeme dokopy s vychladnutou čokoládou.
Vychladnutý korpus nechávame stále vo forme, nevyberáme. Potrieme ho kyselkavým džemom a vylejeme naň čokoládový krém. Dáme zachladiť aspoň na dve hodiny. Potom preosejeme holandským kakaom a ozdobíme rozkrojenými jahodami.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Prosím vás kedy mam tu cokoladu priliat do zltkovej zmesi? Vzdy ked po 10 minutach vyslaham nad parou vajicka s cukrom a na zaver prilejem cokoladu tak cela zmes splasne. (Cokolada ma izbovu teplotu) . A cele zmes ke prilis riedka a nechce poriadne stuhnut…
Mne sa stalo to isté, pekne nadýchana pena sa po pridaní čokolády úplne spľasla. Nabudúce do peny skúsim pridať iba kakao…. teda pokiaľ na to nie je iná finta 🙂
Skusam postupne tvoje recepty Tinka a ten krem je famozny ☺️ Korpus som robila bezlepkovy, tak je taky suchsi, ako bezlepkove zvyknu byt..ALE ten krem budem pouzivat aj na ine zakusky, je top. Hladucky, lahucky, cokoladkovy, pekne stuhol. Akurat rum nabuduce vynecham, ten mam radsej v drinkoch nez v kolacoch 😀 Vdaka za skvele recepty! <3
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Dobrý deň, prosím o radu, myslíte, že by som touto skvelou penou mohla naplniť aj tortu? Stuhlo by mi to pekne? Ďakujem za odpoveď.
Prosím vás kedy mam tu cokoladu priliat do zltkovej zmesi? Vzdy ked po 10 minutach vyslaham nad parou vajicka s cukrom a na zaver prilejem cokoladu tak cela zmes splasne. (Cokolada ma izbovu teplotu) . A cele zmes ke prilis riedka a nechce poriadne stuhnut…
Mne sa stalo to isté, pekne nadýchana pena sa po pridaní čokolády úplne spľasla. Nabudúce do peny skúsim pridať iba kakao…. teda pokiaľ na to nie je iná finta 🙂
to nevadi ze splasne…potom stuhne a zostane nadychana.
Prosim Vas da sa ten rum nahradit niecim nealko? Vdaka, Erika
Spasne ale po pridaní šľahačky ostane nádychana ? a chuti famózne ? skoda ze sa neda pridať foto
Práve dopečená pre sestru k narodeninám. Vonia fantasticky, už sa nemôžem dočkať zajtrajška 😀
Skusam postupne tvoje recepty Tinka a ten krem je famozny ☺️ Korpus som robila bezlepkovy, tak je taky suchsi, ako bezlepkove zvyknu byt..ALE ten krem budem pouzivat aj na ine zakusky, je top. Hladucky, lahucky, cokoladkovy, pekne stuhol. Akurat rum nabuduce vynecham, ten mam radsej v drinkoch nez v kolacoch 😀
Vdaka za skvele recepty! <3