letná, odľahčená, osviežujúca
Nový objav mojich chuťových pohárikov. Bryndzová tatarka <3 Odľahčená verzia, chuťovo veľmi výnimočná nielen pre bryndzofilov. Veľmi jednoducho si z nej vytvoríte aj omáčku napr. k stejku, alebo len ľahký letný dresing na šalát.
Množstvo | Príprava |
3 porcie | 15 min |
|
Nový objav mojich chuťových pohárikov. Bryndzová tatarka <3 Odľahčená verzia, chuťovo veľmi výnimočná nielen pre bryndzofilov. Veľmi jednoducho si z nej vytvoríte aj omáčku napr. k stejku, alebo len ľahký letný dresing na šalát.
|
Čo budeme potrebovať
- 140 gram bryndza
- 80 gram pochúťková smotana príp. jogurt
- 2 PL voda
- 2 PL olej ideálne bez príchute, napr.slnečnicový
- 1 ks mladá cibuľka
- 5 ks zavárané uhorky menšie
- 1/2 ks mrkva menšia
- 1 hrsť čerstvá pažítka
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Bryndzu, pochúťkovú smotanu, vodu a olej si dáme do mixéra s S nožmi, alebo s metličkovým mixérom rozmixujeme na hladký krém.
- Do zmesi pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, kyslú uhorku, pažítku, najemno nastrúhanú mrkvu a zamiešame. Dochutíme soľou, mletou červenou paprikou, trochou cukru, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou podľla chuti.
- Ak si chcete spraviť bryndzový dresing, alebo omáčku, vymixujte bryndzu, smotanu, vodu, olej a koreniny do riedkej konzistencie (viacej vody). Dochuťte koreninami a citrónovou šťavou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Vynikajúca! Dala som menej samotnýchuhoriek a namiesto vody šťavu z nákladných uhoriek. Mňam ?