Domov / Recept / Plnená paprika

Plnená paprika

Plnená paprika
Plnená paprika
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Plnená paprika, segedín a guláš sú jedlá, ktoré by som jedla aj týždeň vkuse 😀 mňam <3
Množstvo Príprava
8 guliek a 8 paprík 20 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
8 guliek a 8 paprík 20 min
Doba varenia
30 min
Plnená paprika
Plnená paprika
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Plnená paprika, segedín a guláš sú jedlá, ktoré by som jedla aj týždeň vkuse 😀 mňam <3
Množstvo Príprava
8 guliek a 8 paprík 20 min
Doba varenia
30 min
Množstvo Príprava
8 guliek a 8 paprík 20 min
Doba varenia
30 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: guliek a 8 paprík
Postup prípravy
  1. Najprv si dáme uvariť ryžu. Na troche olivového oleja osmahneme ryžu, zalejeme horúcou vodou mierne nad a uvaríme domäkka cca 12-15 min. Necháme vychladnúť.
  2. Medzitým si papriky zbavíme jadierníkov. V hornej časti kde je stopka vsunieme nôž a dokola orežeme. Jadierníky vyberieme.
  3. Morčacie mleté mäso si dáme do misky, pridáme vajce, najemno nastrúhanú polku mrkvy, vychladnutú ryžu, soľ, mletú červenú papriku, majoránku, rascu a 1čl sójovej omáčky. Zmesou naplníme papriky a rukou urobíme guľky. Koniec papriky posypeme trochou múkou, aby nám zmes nevypadla. Taktiež guľky obalíme v múke. Použila som špaldovú celozrnnú múku.
  4. Do väščieho hrnca pridáme rajčinový pretlak a dolejeme asi deci vody - aby nebol moc hustý. Pridáme zvyšnú polovicu mrkvy, ktorú najemno postrúhame. Vždy sa snažím spolu s rajčinami pridávať aj mrkvu, je zásadotvorná a rajčiny kyselinotvorné, trocha ich zmierni. Prichutíme 1-2 PL trstinového cukru, posolíme a vložíme papriky aj guľky. Ja som pridala aj 2 bazalkové listy. Varíme cca 15 min od bodu varu, pokým guľky vyplávajú na povrch, vtedy vieme, že je hotovo.
  5. Do omáčky pridáme kus masla a a ja som pridala aj v deci vody rozmiešanú 1 PL škrobu, aby bola omáčka kompaktnejšia. Podľa chuti dosolíme.
    Do omáčky pridáme kus masla a a ja som pridala aj v deci vody rozmiešanú 1 PL škrobu, aby bola omáčka kompaktnejšia. Podľa chuti dosolíme.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Plnené šampiňóny

šťavnaté vynikajúce a chutné Plnené šampiňóny Hodnotienie: 2 Hodnotenie: 2.5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept …

3 komentáre

  1. …ja robievam tak, že ryzu vopred nevarim, uvari sa rovno v omačke, tym padom je to eštee rýchlejšie a chut to nezmeni…

  2. A cesnak s cibulou si pouzila kam?

    • Iva…ty si este nerobila plnenu papriku?Ze sa tak pytas kde ide cibula a cesnak,,,sak si trošku domysliii nie?Ide do mäsa😜

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.