Ľahunký, rýchly a výnimočne chutný obed. Kombinácia šťavnatej maslovo-citrónovej rybky s jemným pyré s cukrovým podtónom hrášku a špargle je dokonalým chuťovým pôžitkom. Moja najobľúbenejšia kombinácia. Vynikajúca ako pre chuťové poháriky, tak pre zdravie :* Obed pre celú rodinu <3
Ľahunký, rýchly a výnimočne chutný obed. Kombinácia šťavnatej maslovo-citrónovej rybky s jemným pyré s cukrovým podtónom hrášku a špargle je dokonalým chuťovým pôžitkom. Moja najobľúbenejšia kombinácia. Vynikajúca ako pre chuťové poháriky, tak pre zdravie :* Obed pre celú rodinu <3
Najprv si očistíme zemiaky, nakrájame ich a do jemne osolenej vody a uvaríme domäkka cca 13 min.
Medzitým si očistíme špargľu - odrežeme jej drevnaté konce, asi cca 1 centimeter a opláchneme pod vodou. Zelená špargľa sa nešúpe. Rybku si opláchneme poriadne pod vodou, osušíme na kuchynskej utierke a poriadne z oboch strán pokvapkáme citrónom.
Na rybku môzete použiť čerstvé bylinky ako rozmarín či tymián, ja mám najradšej sušené a to pizza korenie od vitany. Výborná kombinácia byliniek, bez glutamanu, dávam ho všade od pizzy po stejky. Z každej strany si rybu posypeme. Do panvice dáme jemne rozhorúčiť olivový olej a pridáme rybu kožou dole. Necháme 4 min zatiahnuť, aby sa nám koža pekne sfarbila. Otočíme na druhú stranu, pridáme kus masla a necháme ešte 3 minúty dokončiť.
Medzitým si špargľu vhodíme do hrnca s variacimi zemiakmi na posledné 3 minúty. Potom ju vyberieme, vypneme sporák, vodu zo zemiakov zlejeme, vhodíme hrášok, kus masla, zamiešame a pod pokrievkou necháme hrášok minútku spariť - už bez varu.
Špargľu sprudka minútu orestujeme na panvici, posolíme a struhneme muškátový oriešok. Do kaše pridáme ešte trochu mlieka, citrón šťavu, soľ a tiež struhneme muškátový oriešok. Pučítkom popučíme na kašu. Rybku pred podávaním ešte raz pokvapkáme citrónom.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.