gurmánsky guláš
Post venovaný všetkým mojim skvelým priateľom, s ktorými som trávila pri varení gulášu na viniciach tak krásne časy <3 Guláš je ako hokej, spája ludí :D Pripravte si taký echt ozajstný chalupársky aj doma, toto je môj vyšperkovaný recept <3 Vysoko gurmánsky, vysoko návykový. Keď jeden tanier nikdy nestačí :D Vyskúšajte :*
Množstvo | Príprava |
3 litre | 45 min |
Doba varenia |
60 min |
|
|
Post venovaný všetkým mojim skvelým priateľom, s ktorými som trávila pri varení gulášu na viniciach tak krásne časy <3 Guláš je ako hokej, spája ludí :D Pripravte si taký echt ozajstný chalupársky aj doma, toto je môj vyšperkovaný recept <3 Vysoko gurmánsky, vysoko návykový. Keď jeden tanier nikdy nestačí :D Vyskúšajte :*
|
Čo budeme potrebovať
- 3 ks žltá cibuľa
- 1 malý pohár domáce lečo
- 800 gram hovädzie stehno
- 1 ks mrkva
- 1 strúčik cesnak
- 1,5 deci červené víno
- 1 PL metaxa alebo soberano
- 4 PL domáci kečup alebo domáca papriková pomazánka
- 1 čl fermentotaná sójová omáčka
- 1 liter voda
- 4 ks zemiaky
- drvená rasca, kurkuma, mletá červená paprika, citrón šťava, med, soľ, majránka
Množstvo: litre
Postup prípravy
- Cibuľu si ošúpeme, nakrájame nadrobno a na bravčovej masti na panvici osmahneme dosklovita. Vyberieme a dáme do mixéra spolu s lečom, kečupom a rozmixujeme na kašu.
- Mäsko si odblaníme a nakrájame na menšie kúsky. Na panvicu, kde sme osmahli cibuľku, pridáme ešte bravčovú masť, sprudka orestujeme a necháme mäsko zatiahnuť asi tak 5 min. Mrkvu si očistíme, nastrúhame najemno a pridáme k mäsku. Zamiešame. Pridáme 1 PL mletej červenej papriky, trochu kurkumy, gulášové korenie, sójovú omáčku, drvenú rascu, rozmixovanú zmes leča, strúčik cesnaku, zamiešame a prelejeme do tlakového hrnca. Pridáme víno, metaxu, vodu a zavrieme tlakový hrniec. Od momentu písknutia varíme 45 min. Ak nemáte tlakový, môžete variť v hrnci, bude to trvať aj dve a pol hodiny.
- Po 45 minútach hrniec otvoríme, pridáme očistené pokrájané zemiaky, zavrieme a varíme ešte 15 min od momentu písknutia. Keď je guláš hotový, dolejeme horúcou vodou po rysku 3 litre, dochutíme ho soľou, trochou medu, trochou citrónovej šťavy, pridáme veľa majoránky a na tanieri podávame s petržlenovou vňatkou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Vynikajúci:) uz len podla teba Tinus:)
Velka mnamka, dakujem za receptik. Rodinka gulas vychvalila.
Tinuška výborný guľáš, krásne hustý a chutný. Myslela som najprv,že ho budeme jesť aj týždeň, ale veru zostalo akurát ešte na zajtra ?
Opravdu výborný recept na guláš ? Určitě budu vařit častěji. Moc děkuji