Neskutočne intenzívna, plná chuť čokolády, rozplývajúca sa na jazyku.
Neskutočná čokoládová explózia, milí čokoholici 🙂 Predstavujem vám siedme čokoládové nebo 😀 Tak lahodná plná a rozplývajúca sa chuť čokolády, doplnená o mandľovo-celozrnný korpus a osviežená lesným ovocím. Odkedy som tento koláčik ochutnala v Gazdovskom dvore vo Vinohradoch nad Váhom, musela som vydrankať recept 😀 A oni boli takí zlatí, že mi ho prezradili. Pôvodný recept pochádza z Lidl cukrárne, a tu je moja upravená upgradenutá verzia 🙂
Množstvo | Príprava |
20 cm tortová forma | 30 min. |
Doba varenia |
30 min. |
|
|
Neskutočná čokoládová explózia, milí čokoholici 🙂 Predstavujem vám siedme čokoládové nebo 😀 Tak lahodná plná a rozplývajúca sa chuť čokolády, doplnená o mandľovo-celozrnný korpus a osviežená lesným ovocím. Odkedy som tento koláčik ochutnala v Gazdovskom dvore vo Vinohradoch nad Váhom, musela som vydrankať recept 😀 A oni boli takí zlatí, že mi ho prezradili. Pôvodný recept pochádza z Lidl cukrárne, a tu je moja upravená upgradenutá verzia 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 135 gram celozrnné keksy
- 2 PL pomleté mandle
- 70 gram maslo preferujem Liptov
- 250 ml 33% šľahačková smotana
- 150 gram čokoláda 52%-ná
- 2 PL med
- 1 PL mandľové maslo alebo arašidové maslo
- 1 ks vajce
- 3 hrste drobné ovocie čerstvé alebo mrazené
Množstvo: cm tortová forma
Postup prípravy
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
- Celozrnné keksíky si pomixujeme s mandľami na prášok, prilejeme rozpustené maslo a premiešame. Konzistencia by mala byť ako mokrý piesok. Natlačíme do formy na dno a po bokoch, a dáme zapiecť do rúry na 8 minút.
- Do hrnca si nalejeme 200 ml smotany a privedieme ju k varu. Vypneme, nalámeme 100 gramov čokolády, pridáme med, mandľové maslo a miešame až kým sa nám nerozpustí.
- Vajíčko si rozšľaháme so štipkou soli a za stáleho miešania pridáme k čokoláde. Zapracujeme dokopy, vylejeme na predpečený korpus a dáme piecť do rúry na 15-20 min.
- Medzitým si pripravíme polevu ganache. Zvyšok smotany, 50 ml, zohrejeme na bod varu, vypneme, nalámeme 50 gram čokolády a zamiešame, aby sa nám rozpustila. Upečený koláč vytiahneme a nalejeme naň pripravenú čokoládovú polevu.
- Na tortu poukladáme mrazené alebo čerstvé ovocie a dáme ju poriadne zachladiť aj na 2 hodiny. Či je vychladená, zistíme podľa toho, že vrchná poleva je stuhnutá.
Poznámka k receptu
TIP : Ak použijete 26 cm formu, použite 1,5 dávky surovín.
Pôvodný recept : https://kuchynalidla.sk/product/cokoladova-torta-s-jahodami
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
覻;š°ç天安門æ¯è¦ª,喊足二åå¹´。åˆäººä»”女,ä½ åœ°åŽ»é€æ»ä¹‹å‰,è«—ä¸‹ä½ é˜¿åª½å•¦,唔該。如果當年ç天安門兒å無去宗示娅唉,唔講喇,實俾人æ’我啦,我都係閃開,åç„¡å’笨賊ç‰ä½ æ’。有å¦å…‹è»Šå…¥åŸŽ,我實第一個閃,å¥½ä¼¼æžœå…©éš‹é¾œç¸®é ˜è¢–,一男一女果兩隻呀,è¦è‘—è‰ä»–æ–¹,æžå’©é¬¼é‡Žå¸ç”Ÿé‹å‹•,佢地唔æžäº‹,æ´—æ»å·¦å’撚多人。æžœå…©éš»é¾œç¸®é ˜è¢–,至係殺人兇手。果個係å¦å…‹è»Šé¢å‰æ®æ‰‹æžœå€‹,我阿媽å«æˆ‘唔好å¸ä½¢å‘€。
Ďakujem za úžasný receptík? po nedeľnom obede to bola delikatesa. A hlavne ako totálnej začiatočníčke sa krásne podaril. ?
Dobrý den, a robili ste ho s mandľovými alebo arasidovym maslom? Ide mi o to, ze ci to možem vynechať. Ci koláčik bude aj bez toho taký úžasný ?Dakujem
Anicka
Ja som použila arašidové maslo ?