chrumkavé, chutia po karameli a orechoch a plné zdravých surovín.
Cookies s čokoládou a orechami
Hodnotienie: 9 Hodnotenie: 4.44 You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Prosili ste ma o zdravé koláčiky do ruky, tak som dnes upiekla svoje hádam prvé cookiesky v živote. Vyšli neskutočne <3 Sú chrumkavé, chutia po karameli a orechoch, plné zdravých surovín a dodajú vám potrebnú energiu. Pripravené ich máte raz dva. Ideálna mlska na cesty či ihrisko pre deti 🙂
Prosili ste ma o zdravé koláčiky do ruky, tak som dnes upiekla svoje hádam prvé cookiesky v živote. Vyšli neskutočne <3 Sú chrumkavé, chutia po karameli a orechoch, plné zdravých surovín a dodajú vám potrebnú energiu. Pripravené ich máte raz dva. Ideálna mlska na cesty či ihrisko pre deti 🙂
Rúru si predhrejeme na 170-180 stupňov bez ventilátora.
Maslo a vajcia musia mať izbovú teplotu, čiže vyberieme z chladničky a necháme cca 30 min postáť. Maslo dáme do nádoby a metličkovým mixérom si ho začneme našlahávať asi tak minútku. Pridáme trstinový cukor a prešlaháme minútku. Pridáme melasu, zašlaháme, vajce a šlaháme ešte minútku. Spraví sa nám krásne našlahaná pena.
Všetky ostatné ingrediencie si dáme do misky, zamiešame a pridáme k našlahanej pene. Ručne stierkou spojíme v mierne lepivú zmes.
Ruky si potrieme maslom, aby sa nám dobre pracovalo s cestom a nelepilo sa nám na ruky. Z nádoby naberáme polievkovou lyžicou zmes a tvarujeme ju v rukách na placku. Čím tenšie a menšie placky, tým budú chrumkavejšie. Kladieme na plech. Pečieme 13-15 min podľa rúry. Keď okraje začnú zlatavieť a zavoňajú, sú hotové.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
ahojky,čím môžem nahradiť ovsenné vločky?? Som celiatička,múku svoju mám,to problém neni…ale neviem nahradiť tie ovsenné vločky asi ničím… poradíš prosím??? ĎAKUJEM.
Dobrý večer, musím napísať, že sušoenky som vyskúšala a boli neskutočné ?? prvé dva dni som si nebola istá, ale na tretí deň, keď som otvorila nádobu, v ktorej som ich mala, bebormálna voňa a tá chuť , niečo úžasné, chute sa prepojili, boli chrumkavé a to aj moj manžel, ktorý miluje nezdravé jedlo, sa somnou bil o posledné kúsky ? Aj deti baštili o dušu ? TOP recept, veľmi oekne ďakujem, vždy sa teším, kedy čo pridáte a až teraz som sa odhodlala aj vyskúšať niečo z vašich receptov, odteraz musím vyskúšať všetky ?
Zdravim, uz sa pecu 🙂 Len ma zaujima, ake „kuzlo“ v recepte robi ten skrob. Este som sa s tym pri cookies nestretla, tak ma to celkom zaujalo. Dakujeeem 🙂
Tieto keksíky som robila už naozaj mnohokrát a na veľa spôsobov. Použila som aj rôzne druhy múk, aj bezlepkové /ryžová, kokosová/, robila som ich s rôznym stupňom a druhom sladenia / trstinový cukor, med, datlový sirup, stéviový sirup, jačmenný slad, kokosový sirup…,skúšala som s orechami i bez, s veľkým i menším množstvom kvalitného masla aj len s Herou, skúšala som van. arómu, vanilkový suk aj vanilkový cukor, skúšala som perníkové korenie, škoricu, kakao… a vždy boli FAMÓZNE. Na jedenkrát robím 5 – 10 dávok, lebo sme veľká Komunita /deti, chlapci, seniori/. A rozdala som cca 20 výtlačkov tohto receptu… Je krásne, keď sa máte s kým deliť. Sú rýchle, chutné, zdravé, mäkké. Jeden z najlepších a najuniverzálnejších receptov aké poznám. Vhodné na veľké slávnosti / bratrancova kňazská vysviacka/, aj ako ako darček v peknej plechovke /putovali už všelikde po Európe/ Alebo len tak, pre jednoduchú radosť. Ďakujem Tinka!
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
ahojky,čím môžem nahradiť ovsenné vločky?? Som celiatička,múku svoju mám,to problém neni…ale neviem nahradiť tie ovsenné vločky asi ničím… poradíš prosím???
ĎAKUJEM.
Zdravim, prosim aku bezlepkovu muku namiesto spaldy?
Sis, ovsene vlocky dostať aj bezlepkové. ak nie, tak použiť pšenové, alebo ryžové. nebolo by zlé ani kokosové lupienky.
chcem sa spýtať ako meriam pol hrnčeka masla ? mám ho merať asi roztopené? dík
Daduš, normálne som nakrájala maslo a natlačila do hrnčeka. nerozpúšťať, maslo musí byť vcelku izbovej teploty, aby sa dalo dobre šlahať.
Ja dávam na jednu dávku trištvrtinu veľkého klasické masla.
Robila som uz dvakrat a su fantasticke,použila som aj hrozienka 🙂
Dobrý večer, musím napísať, že sušoenky som vyskúšala a boli neskutočné ?? prvé dva dni som si nebola istá, ale na tretí deň, keď som otvorila nádobu, v ktorej som ich mala, bebormálna voňa a tá chuť , niečo úžasné, chute sa prepojili, boli chrumkavé a to aj moj manžel, ktorý miluje nezdravé jedlo, sa somnou bil o posledné kúsky ? Aj deti baštili o dušu ? TOP recept, veľmi oekne ďakujem, vždy sa teším, kedy čo pridáte a až teraz som sa odhodlala aj vyskúšať niečo z vašich receptov, odteraz musím vyskúšať všetky ?
Dnes sme piekli?, sú neskutočné, mňam, pridala som aj hrozienka. Mňam mňam ďakujem za super recept
Fantasticke namiesto ovsenych vločiek tie som už nemala som dala 1 pohar spaldovej celozrnej muky a cookies su famózne odporúcam
Zdravim, uz sa pecu 🙂 Len ma zaujima, ake „kuzlo“ v recepte robi ten skrob. Este som sa s tym pri cookies nestretla, tak ma to celkom zaujalo. Dakujeeem 🙂
Mnaaaam?. Namiesto orechov mandle a namiesto cokolady cucoriedky. Perfkekt?
Tinka, cookies som robila dnes prvýkrát a určite nie posledný , sú fakt famozne , ďakujem za skvelý recept
Tieto keksíky som robila už naozaj mnohokrát a na veľa spôsobov. Použila som aj rôzne druhy múk, aj bezlepkové /ryžová, kokosová/, robila som ich s rôznym stupňom a druhom sladenia / trstinový cukor, med, datlový sirup, stéviový sirup, jačmenný slad, kokosový sirup…,skúšala som s orechami i bez, s veľkým i menším množstvom kvalitného masla aj len s Herou, skúšala som van. arómu, vanilkový suk aj vanilkový cukor, skúšala som perníkové korenie, škoricu, kakao… a vždy boli FAMÓZNE. Na jedenkrát robím 5 – 10 dávok, lebo sme veľká Komunita /deti, chlapci, seniori/. A rozdala som cca 20 výtlačkov tohto receptu… Je krásne, keď sa máte s kým deliť. Sú rýchle, chutné, zdravé, mäkké. Jeden z najlepších a najuniverzálnejších receptov aké poznám. Vhodné na veľké slávnosti / bratrancova kňazská vysviacka/, aj ako ako darček v peknej plechovke /putovali už všelikde po Európe/ Alebo len tak, pre jednoduchú radosť. Ďakujem Tinka!
Sú bombaa tinka. Vždy máš dobré nápady a nejedla som ešte ani jeden recept od teba ktorý bol zlý. Všetky sú výborné
Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať ako mám v recepte použiť vanilkový lusk. Ešte som ho nikdy neskúšala. Ďakujem
ahojte… dcerka ich ma velmi rada…stale sa tesi, ked sa to chystame piect….