Domov / Recept / Cookies s čokoládou a orechami

Cookies s čokoládou a orechami

chrumkavé, chutia po karameli a orechoch a plné zdravých surovín.

Cookies s čokoládou a orechami
Cookies s čokoládou a orechami
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 3.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Prosili ste ma o zdravé koláčiky do ruky, tak som dnes upiekla svoje hádam prvé cookiesky v živote. Vyšli neskutočne <3 Sú chrumkavé, chutia po karameli a orechoch, plné zdravých surovín a dodajú vám potrebnú energiu. Pripravené ich máte raz dva. Ideálna mlska na cesty či ihrisko pre deti 🙂
Množstvo Príprava
15 väčších cookies, alebo 30 malých 20 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
15 väčších cookies, alebo 30 malých 20 min
Doba varenia
15 min
Cookies s čokoládou a orechami
Cookies s čokoládou a orechami
Hodnotienie: 3
Hodnotenie: 3.67
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Prosili ste ma o zdravé koláčiky do ruky, tak som dnes upiekla svoje hádam prvé cookiesky v živote. Vyšli neskutočne <3 Sú chrumkavé, chutia po karameli a orechoch, plné zdravých surovín a dodajú vám potrebnú energiu. Pripravené ich máte raz dva. Ideálna mlska na cesty či ihrisko pre deti 🙂
Množstvo Príprava
15 väčších cookies, alebo 30 malých 20 min
Doba varenia
15 min
Množstvo Príprava
15 väčších cookies, alebo 30 malých 20 min
Doba varenia
15 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: väčších cookies, alebo 30 malých
Postup prípravy
  1. Rúru si predhrejeme na 170-180 stupňov bez ventilátora.
  2. Maslo a vajcia musia mať izbovú teplotu, čiže vyberieme z chladničky a necháme cca 30 min postáť. Maslo dáme do nádoby a metličkovým mixérom si ho začneme našlahávať asi tak minútku. Pridáme trstinový cukor a prešlaháme minútku. Pridáme melasu, zašlaháme, vajce a šlaháme ešte minútku. Spraví sa nám krásne našlahaná pena.
  3. Všetky ostatné ingrediencie si dáme do misky, zamiešame a pridáme k našlahanej pene. Ručne stierkou spojíme v mierne lepivú zmes.
  4. Ruky si potrieme maslom, aby sa nám dobre pracovalo s cestom a nelepilo sa nám na ruky. Z nádoby naberáme polievkovou lyžicou zmes a tvarujeme ju v rukách na placku. Čím tenšie a menšie placky, tým budú chrumkavejšie. Kladieme na plech. Pečieme 13-15 min podľa rúry. Keď okraje začnú zlatavieť a zavoňajú, sú hotové.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Bleskové perníkové muffiny

bleskové, nadýchané a šťavnaté Bleskové perníkové muffiny Hodnotienie: 6 Hodnotenie: 5 You: Hodnotenie receptu Tlačiť …

16 komentárov

  1. ahojky,čím môžem nahradiť ovsenné vločky?? Som celiatička,múku svoju mám,to problém neni…ale neviem nahradiť tie ovsenné vločky asi ničím… poradíš prosím???
    ĎAKUJEM.

  2. Sis, ovsene vlocky dostať aj bezlepkové. ak nie, tak použiť pšenové, alebo ryžové. nebolo by zlé ani kokosové lupienky.

  3. chcem sa spýtať ako meriam pol hrnčeka masla ? mám ho merať asi roztopené? dík

  4. Robila som uz dvakrat a su fantasticke,použila som aj hrozienka 🙂

  5. Dobrý večer, musím napísať, že sušoenky som vyskúšala a boli neskutočné ?? prvé dva dni som si nebola istá, ale na tretí deň, keď som otvorila nádobu, v ktorej som ich mala, bebormálna voňa a tá chuť , niečo úžasné, chute sa prepojili, boli chrumkavé a to aj moj manžel, ktorý miluje nezdravé jedlo, sa somnou bil o posledné kúsky ? Aj deti baštili o dušu ? TOP recept, veľmi oekne ďakujem, vždy sa teším, kedy čo pridáte a až teraz som sa odhodlala aj vyskúšať niečo z vašich receptov, odteraz musím vyskúšať všetky ?

  6. Dnes sme piekli?, sú neskutočné, mňam, pridala som aj hrozienka. Mňam mňam ďakujem za super recept

  7. Fantasticke namiesto ovsenych vločiek tie som už nemala som dala 1 pohar spaldovej celozrnej muky a cookies su famózne odporúcam

  8. Zdravim, uz sa pecu 🙂 Len ma zaujima, ake “kuzlo” v recepte robi ten skrob. Este som sa s tym pri cookies nestretla, tak ma to celkom zaujalo. Dakujeeem 🙂

  9. Mnaaaam?. Namiesto orechov mandle a namiesto cokolady cucoriedky. Perfkekt?

  10. Tinka, cookies som robila dnes prvýkrát a určite nie posledný , sú fakt famozne , ďakujem za skvelý recept

  11. Tieto keksíky som robila už naozaj mnohokrát a na veľa spôsobov. Použila som aj rôzne druhy múk, aj bezlepkové /ryžová, kokosová/, robila som ich s rôznym stupňom a druhom sladenia / trstinový cukor, med, datlový sirup, stéviový sirup, jačmenný slad, kokosový sirup…,skúšala som s orechami i bez, s veľkým i menším množstvom kvalitného masla aj len s Herou, skúšala som van. arómu, vanilkový suk aj vanilkový cukor, skúšala som perníkové korenie, škoricu, kakao… a vždy boli FAMÓZNE. Na jedenkrát robím 5 – 10 dávok, lebo sme veľká Komunita /deti, chlapci, seniori/. A rozdala som cca 20 výtlačkov tohto receptu… Je krásne, keď sa máte s kým deliť. Sú rýchle, chutné, zdravé, mäkké. Jeden z najlepších a najuniverzálnejších receptov aké poznám. Vhodné na veľké slávnosti / bratrancova kňazská vysviacka/, aj ako ako darček v peknej plechovke /putovali už všelikde po Európe/ Alebo len tak, pre jednoduchú radosť. Ďakujem Tinka!

  12. Sú bombaa tinka. Vždy máš dobré nápady a nejedla som ešte ani jeden recept od teba ktorý bol zlý. Všetky sú výborné

  13. Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať ako mám v recepte použiť vanilkový lusk. Ešte som ho nikdy neskúšala. Ďakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.