Máte chuť na rýchly, zdravý dezert? Jednoduchšie, to už nejde 🙂
Rýchly, letný, osviežujúci a neskutočne chrumkavý! Určite ho vyskúšajte, je to láska na prvé sústo 🙂 Začneme s ňou jednoducho, expresne a šťavnato s chrumkavým crumble (krambl). Milujem kombináciu rebarbora a maliny či jahody. Posýpka je najlepšia mandle, orechy, kokos, maslo a trstinový cukor. Môžte pridať aj ovsené vločky. Počas pečenia vám ovko pustí neskutočnú šťavu a posýpka urobí chrumkavú krustu... že mňam! najlepší a najrýchlejší koláč.
Množstvo | Príprava |
2 porcie | 10 min |
Doba varenia |
20-30 min |
|
|
Rýchly, letný, osviežujúci a neskutočne chrumkavý! Určite ho vyskúšajte, je to láska na prvé sústo 🙂 Začneme s ňou jednoducho, expresne a šťavnato s chrumkavým crumble (krambl). Milujem kombináciu rebarbora a maliny či jahody. Posýpka je najlepšia mandle, orechy, kokos, maslo a trstinový cukor. Môžte pridať aj ovsené vločky. Počas pečenia vám ovko pustí neskutočnú šťavu a posýpka urobí chrumkavú krustu... že mňam! najlepší a najrýchlejší koláč.
|
Čo budeme potrebovať
- 2 ks rebarbora
- 2 hrsť maliny
- 1 hrsť mandle
- 1 hrsť ovsenné vločky
- 1 hrsť strúhaný kokos
- 1 hrsť orechy
- 2-4 PL trstinový cukor
- 50-60 gram maslo
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Dve malé misky na zapekanie (bruléé) si vymažeme maslom.
- Rebarboru si umyjeme, a nakrájame na kúsky. Poukladáme na dno misky. Pridáme maliny. Ak máte radi sladšie, polejte aj 1 PL medu.
- V mixéri si rozmixujeme mandle, kokos, ovsené vločky, orechy. AK chcete, aby vám pod zubami chrumkal skaramelizovaný cukor, cukor nemelte, len primiešajte do už pomletej zmesi. Ak chcete aby nechrumkal, pridajte ho na začiatku do zmesi a celé premixujte. Rukami zapracujte maslo na mrveničku a posypte.
- Pečte 20min na 200´C. po vychladnutí, dajte do chladničky vychladnúť.
Poznámka k receptu
TIP : výborné je teplé aj studené 🙂 zapekať to môžete v malých miskách na brulé, alebo vcelku v zapekacej miske. Podávajte so zmrzlinou.
Šťava z ovocia bublá, čiže ak chcete dať ovko kopcom, je nutné na dno trúby dať plech, ktorý bude zachytávať šťavu, čiže radšej striedmejšie.
FOTO : thinkstock
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Vynikajúci, robila som s rebarborou a s broskyňami, mňamka… ďakujem za recept
Tinka cim môžem nahradit orechy? Su v kazdim recepte 🙁
Podla mna by sa orechy dali nahradit bezsupkovymi tekvicovymi semiackami nesolenymi ?
Toto je strasna mnamka 🙂
robila som vcera ceresnove a cierne ribezle, bolo to vynikajuce 🙂 nemali sme nijake orechy, pouzila som slnecnicove semienka a plus dve kocky 52% coko.. uplna mnamka, odporucam 🙂