Fantastický, chutný, rýchly a s hriankou dokonalý 🙂
Množstvo | Príprava |
1 veľký horčicový pohár | 5 min |
Doba varenia |
15 min |
|
|
Tento recept je absolútna mega vychytávka a má naozaj veľký úspech. Keď som ho zbadala na Pintereste, vravím si, toto musím vyskúšať. Trošku som si ho upravila a neviem sa ho nabažiť. Ktokoľvek ho ochutnal, pýtal si recept. Naozaj neviem či som v poslednej dobe jedla lepšiu pochúťku na chlieb. Určite vyskúšajte, budete sa zalizovať 🙂
|
- 1 väčšia cuketa
- 2 ks červená cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- 2 čl dijon horčica
- 2 čl kečup
- 2 čl sójová omáčka
- 1/2 čl červená mletá paprika
- pár kvapiek citrónová šťava
- 1 hrsť čerstvá pažítka
- Na hrubom strúhadle si nastrúhame cuketu. Posolíme ju a necháme odstáť.
- Cibuľku si nakrájame nadrobno a na oleji ju orestujeme dosklovita. Cca 5-8 minút. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a spolu 2 minúty orestujeme. Cuketu si vyžmýkame z vody a pridáme k zmesi. Restujeme cca 5 -7 minút do zmäknutia.
- Zmes necháme vychladnúť a pridáme kečup, horčicu, soľ, korenie, chilli, sušenú červenú papriku, muškátový orech, kvapku citrónovej šťavy a sójovej omáčky. Všetko po troške a podľa chuti. Servírujeme na hrianke, tak chutí najlepšie 🙂 Bon appetit 🙂
TIP : Ak máte vačšie staršie cukety, vyberte jadrovník. Cukety nešúpeme.
Zdroj inšpirácie: http://gastronautkavbrne.blogspot.com/?m=1
super recept,chcem dalsie
super recept, chcem dalsie
Už viem, čo bude zajtra na večeru 🙂 u mňa nie je problem navarit, ale vymysliet, co navarit 😀 takze velke DAKUJEM
Vyborne , chutne , odporucam vyskusat.
Ahoj Tinka, vcera som to na tvoje odporucanie spravila. Mnamkova vecera 🙂
dakujem Sisa Š.
SUper bol! všetkým velmi chutil :-* urcite budem robit pravidelne 😉
Prosím Ťa, čo to znamená „jeden veľký horčicový pohár“?
Že toho výjde za pohár.
Je to 2 dcl., alebo takmer 2 dcl. Dakedy sa horčica predávala v týchto sklenených pohároch z hrubého skla a každý ich mal doma.
Cuketovy tatarak. Kedze som mala doma aj patizon, tak skusila som aj patizon a tiez celkom chutneee ??
Určite poznáte tú scénu z filmu Julie a Julia, keď v závere filmu varí vydavateľka boeuf bourguignon podľa receptu Julie Child. Tak presne také slastné MŇAM zaznelo u nás pri ochutnávaní tohto cuketového tataráku. Vďaka
Super recept, rada vyskušam, cuketky uz na zahradke dozrievaju. A moj tip k cuketam, ci tekviciam. Ak vyberate jadrovnik, nevyhadzujte ho je to tiez super mnamka. Dajte olej (ja použivam domacu masť), cibulku, na to podusim jadrovnik (z cukety, ci tekvice), dochutim a potom vylejem na to vajička. Manželovi sa robia viete čo za ušami, jednoducho tiež mnamka. Odporučam
Vynikajúca pochúťka.. moje chuťove poháriky tancovali..
Výborný recept!!!Ale ja som dala namiesto sójovej omáčky worčestrovú omáčku a namiesto dijonskej horčice medovú?Mňam
Super recept, bolo to chutné, cuketka bola čerstvo zo záhrady. Manžel si hrianku natrel wasabi pastou. Fakt pochúťka, odporúčam. Rada to urobím aj nabudúce. Vďaka za recept.
Nechuti mi. Velke sklamanie. A to mam cuketu velmi rada.
Nemozem zabudnut na tu chut 🙂 moj prvy recept od Teba a uplne som sa namotala na vsetky dalsie. Vdaka Ti <3
Vynikajuci receptik. Sme si inak pochutili.
Myslite, ze by sa to dalo aj nejako zasterilizovat na zimu?
Toto by aj mna zaujimalo ????
Vynikajúci recept, veľmi nám to chutilo.
A aby už ste ho skúsili aj uskladniť na dlhšie myslím nejako sterilizovať?
Milujem tento recept! ♥️Odporúčam každému vyskúšať
Moj oco ked pocuje slovo cuketa uteka kade lahsie. Raz zjedol kolac a ked zistil ze je cuketovy uz si dalsi nedal. A teraz stoji v kuchyni nad miskou tataraciku a dlavi ho akoby tyzden nejedol 😀 len teda neviem ci vie ze je z cukety …
Vyborne! Delala jsem jiz 2x na oslavu a vzdy sklidil uspech!
Najlepší Tatarák
Výborné, aj chlapi si pochvaľovali. Nemala som síce citrón a sójovú omáčku, ale aj bez toho skvelé. To chilli v tom dokonale pasuje. Určite som to nerobila poslednýkrát. 🙂