najlepšia je domáca
Keďže sa pomaly blíži sezóna jarnej zeleninky, tu je môj recept na pravú domácu vegetu z poctivých surovín 🙂 Je to náš rodinný recept, špecialita mojej maminky, na nesušenú, pomletú a naloženú v soli. Ušetríte veľa času, chutí báječne a vydrží aj rok 🙂
Množstvo |
10 trojdecových pohárov |
|
Keďže sa pomaly blíži sezóna jarnej zeleninky, tu je môj recept na pravú domácu vegetu z poctivých surovín 🙂 Je to náš rodinný recept, špecialita mojej maminky, na nesušenú, pomletú a naloženú v soli. Ušetríte veľa času, chutí báječne a vydrží aj rok 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 1 kg mrkva
- 1/2 kg petržlen
- 1/2 kg koreňový zeler
- 1/2 kg paštrnák
- 1 ks pór
- 3 ks žltá cibuľa
- 1 hlavička cesnak
- trochu kel
- petržlenová a zelerová vňať, ligurček
Množstvo: trojdecových pohárov
Postup prípravy
- Zeleninu si očistíme a aj spolu s bylinkami pomlieme na mäsovom mlynčeku. Pomletú zmes odvážime a na 1 kg zmesi pridáme 150 gram soli. Zamiešame a necháme odležať 12-24 hod.
- Zmes natlačíme do malých trojdecových pohárikov tak, aby medzi zeleninou nezostal vzduch a zavíčkujeme. Uskladníme do špajze, alebo pivnice. Zmes netreba sterilizovať, soľ zeleninu zakonzervuje a vydrží takto aj rok.
Poznámka k receptu
TIP: Zeleninu môžete pridať akúkoľvek aj kaleráb či tekvicu.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Dobry den zelenina nieje susena v tejto vegete? lebo v nazve sa pise ze ano, no v postupe uz nie. Cize sa nemusi susit ? dakujem za odpoved
píše “ nesušená“