Domov / Recipe / Domáce malinové grilážky bez salka

Domáce malinové grilážky bez salka

raz za čas človek potrebuje svoju dávku cukru 🙂 samozrejme trstinového 🙂

Domáce malinové grilážky bez salka
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Na chuť domácej grilážky sa nechytá žiadne kupované kondenzované mlieko. Vôňa a poctivá chuť tradičného karamelu si vás získa od momentu, kedy zacítite jeho vôňu, až po chuť prvého zahryznutia <3 Grilážky vôbec nie sú presladené, sánka vám tentokrát nestŕpne :D Sú príjemne sladké so štedrou nádielkou chrumkavých orechov a kyslastým podtónom malín. Dokonale vyvážená chuť. Tieto malinové vám vydržia dva-tri dni, ale bez malín aj celé sviatky :*
Prep Time
30 min
Prep Time
30 min
Domáce malinové grilážky bez salka
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Tlačiť recept
Na chuť domácej grilážky sa nechytá žiadne kupované kondenzované mlieko. Vôňa a poctivá chuť tradičného karamelu si vás získa od momentu, kedy zacítite jeho vôňu, až po chuť prvého zahryznutia <3 Grilážky vôbec nie sú presladené, sánka vám tentokrát nestŕpne :D Sú príjemne sladké so štedrou nádielkou chrumkavých orechov a kyslastým podtónom malín. Dokonale vyvážená chuť. Tieto malinové vám vydržia dva-tri dni, ale bez malín aj celé sviatky :*
Prep Time
30 min
Prep Time
30 min
Ingredients
Servings:
Instructions
  1. Na panvici si upálime cukor na karamel. Na uplne malom ohni upalujeme aj 10-15 minút, pomaly, aby nám neprihorel. Sem tam pomiešame.
  2. Keď je už liaty, tak vhodíme 20 gramov masla a poriadne zamiešame. Šlahačkovú smotanu si medzitým zohrejeme na bod varu. Smotanu primiešame do karamelu a začneme ozlomkrky miešať. Zmes veľmi peni, nebojte sa, to sa ustáli a krásne spojí.
  3. Zmes vypneme a pridáme pomleté/posekané orechy. Dajte podľa chuti, my máme radi viacej a nahusto. A ideme vrstviť : spodná oblátka, na to mierne vychladnutá griláž zmes, na to ďalšia oblátka, pritlačíme, opäť vrstva karamelu a maliny. Ak dávate čerstvé tak rozrežte na polovicu, ak mrazené, tak odkvapkané vcelku. Vrchnú oblátku už len jemne priložiť, nepritláčať moc, aby sa nám maliny neroztiekli a tým sa oblátka nerozmočila. Necháme pol hodinu až cez noc postáť. Čím dlhšie budú grilážky stáť, tým budú stuhnutejšie. Malinové grilážky sú vhodné na rýchly konzum, ideálne do 2 dní. Klasické vydržia dlhšie.
Share this Recipe

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Tvarohovo-krupicové guľky s jahodami

zdravé rýchle a chutné Tvarohovo-krupicové guľky s jahodami Votes: 1 Rating: 5 You: Rate this …

7 komentárov

  1. Prave som dorobila a kolacik je vynikajuci. Presne podla receptu a vysiel bez problemov. Akurat som zvolila verziu bez malin, kvoli trvanlivosti.

  2. ake to je jednoduche a mislim si že vynykajuce chutne!

  3. Sú proste waauuuu? ďalší z Tvojich rceptov schovaných v pivnici. Pekne si lebedia na poličke v medovníkmi, vanilkovými rožkami, lineckým a šuhajdami?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *