Je jemný, smotanový a lahodný, úplne vás pohladí <3 Príjemne sladký, akurát alkoholový. Bez kondenzovaného mlieka či cukru, sladený len medom a nemusíte sa báť ani surových vajec. Taký poctivý, originálny, domáci vaječný likér :*
Je jemný, smotanový a lahodný, úplne vás pohladí <3 Príjemne sladký, akurát alkoholový. Bez kondenzovaného mlieka či cukru, sladený len medom a nemusíte sa báť ani surových vajec. Taký poctivý, originálny, domáci vaječný likér :*
Žĺtka s medom si dáme do robota a necháme šľahať do úplného krému..cca 10 minút.
Keď už budeme vidieť, že je hotovo, dáme si do hrnca šľahačkovú smotanu, mlieko a vnútro z vanilkového struku aj so strukmi. Zamiešame, privedieme po bod varu, ale nevaríme! Vypneme, vyberieme vanilkové struky.
Rýchlosť robota trošku znížime a pomaly tam celú zmes vylejeme. Nebojte sa, zostane to riedke, také to má byť..Minútu premiešame, a vrátime celé do hrnca. Na malom ohni, za stáleho miešania varíme cca 8-10 min. Pokým nám to mierne zhustne. Miešajte, aby sa vám nespravila praženica.
Škrob si rozmiešame v troche studeného mlieka a pridáme k zmesi. Miešame. Zhustne nám to, vypneme a stále ešte takých 5 minút miešame, aby sa nám zo zmesi vytratili bublinky a pekne sa spolu zapracovala. Vlejeme biely rum a opäť ešte 2-3 minútky miešame.
Necháme vychladnúť a nalejeme do fliaš. Ak by sa vám náhodou urobili hrudky z vajec, alebo škrobu, zmes len preceďte. Najlepší je na 4-5 deň. Zakaždým likér pred podávaním trochu prešejkujte, aby sa spojil.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Za mňa super, nechcela som dať škrob, tak som použila žĺtkov 6. Nezrazili sa mi, je to krémové, manžel povedal – pošli recept aj mojej mame. Vyššie ocenenie sa už u nás získať nedá 😁. Použila som koňak, od oka podľa chuti.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Zdravim Tinka 🙂 neviem co som spravila zle, ale liker mi nejde vyliat z flase, je uplne husty a akoby taky “zrazeny”. co s nim teraz?
Ahoj Tinka 🙂 ked je hotovy tak je akoby mini zrazene to vajicko alebo vobec nie ? Dakujem
Tinka, liker je vynikajúci, jemny, bez hrudiek. Odporúčam ?
Likerik je paradny ? ziadna prazenica,ani hrudka. Je akurat sladky, lahodny,kremovy mnam. Odporucam vsetkymi desiatimi ?
Ahoj Tinka, nevadi ak nepouzijem biely rum, ale “zlty”? Dakujem
Ahoj Tinka, chcrm sa spytat mozem namiesto vanilkovehobdtruku pouzit vanilinovy cukor, struk nemozem zohnat. Dakujem
Ahoj Tinka, ak pouzijem 30% slahacku, je to problem? Dakujem
Dobry den Tinka
Dala spm vetko podla receptu az na mlieko nemala som doma 3,5%. Likerik sa mi zda stale riedky. Stuhne ked vychladne? Dakujem
Za mňa super, nechcela som dať škrob, tak som použila žĺtkov 6. Nezrazili sa mi, je to krémové, manžel povedal – pošli recept aj mojej mame. Vyššie ocenenie sa už u nás získať nedá 😁. Použila som koňak, od oka podľa chuti.