Domáci vaječný likér

pravý domáci, nefalšovaný :*

Domáci vaječný likér
Domáci vaječný likér
Hodnotienie: 40
Hodnotenie: 3.45
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Je jemný, smotanový a lahodný, úplne vás pohladí <3 Príjemne sladký, akurát alkoholový. Bez kondenzovaného mlieka či cukru, sladený len medom a nemusíte sa báť ani surových vajec. Taký poctivý, originálny, domáci vaječný likér :*
Množstvo Príprava
750 ml 20 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
750 ml 20 min
Doba varenia
10 min
Domáci vaječný likér
Domáci vaječný likér
Hodnotienie: 40
Hodnotenie: 3.45
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Je jemný, smotanový a lahodný, úplne vás pohladí <3 Príjemne sladký, akurát alkoholový. Bez kondenzovaného mlieka či cukru, sladený len medom a nemusíte sa báť ani surových vajec. Taký poctivý, originálny, domáci vaječný likér :*
Množstvo Príprava
750 ml 20 min
Doba varenia
10 min
Množstvo Príprava
750 ml 20 min
Doba varenia
10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: ml
Postup prípravy
  1. Žĺtka s medom si dáme do robota a necháme šľahať do úplného krému..cca 10 minút.
  2. Keď už budeme vidieť, že je hotovo, dáme si do hrnca šľahačkovú smotanu, mlieko a vnútro z vanilkového struku aj so strukmi. Zamiešame, privedieme po bod varu, ale nevaríme! Vypneme, vyberieme vanilkové struky.
  3. Rýchlosť robota trošku znížime a pomaly tam celú zmes vylejeme. Nebojte sa, zostane to riedke, také to má byť..Minútu premiešame, a vrátime celé do hrnca. Na malom ohni, za stáleho miešania varíme cca 8-10 min. Pokým nám to mierne zhustne. Miešajte, aby sa vám nespravila praženica.
  4. Škrob si rozmiešame v troche studeného mlieka a pridáme k zmesi. Miešame. Zhustne nám to, vypneme a stále ešte takých 5 minút miešame, aby sa nám zo zmesi vytratili bublinky a pekne sa spolu zapracovala. Vlejeme biely rum a opäť ešte 2-3 minútky miešame.
  5. Necháme vychladnúť a nalejeme do fliaš. Ak by sa vám náhodou urobili hrudky z vajec, alebo škrobu, zmes len preceďte. Najlepší je na 4-5 deň. Zakaždým likér pred podávaním trochu prešejkujte, aby sa spojil.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

kokosové ježe – kokosy na snehu

úžasné, nadýchané, šťavnaté, svieže, no proste DOKONALÉ       kokosové ježe Hodnotienie: 10 Hodnotenie: …

9 komentárov

  1. Zdravim Tinka 🙂 neviem co som spravila zle, ale liker mi nejde vyliat z flase, je uplne husty a akoby taky „zrazeny“. co s nim teraz?

  2. Ahoj Tinka 🙂 ked je hotovy tak je akoby mini zrazene to vajicko alebo vobec nie ? Dakujem

  3. Tinka, liker je vynikajúci, jemny, bez hrudiek. Odporúčam ?

  4. Likerik je paradny ? ziadna prazenica,ani hrudka. Je akurat sladky, lahodny,kremovy mnam. Odporucam vsetkymi desiatimi ?

  5. Ahoj Tinka, nevadi ak nepouzijem biely rum, ale “zlty”? Dakujem

  6. Ahoj Tinka, chcrm sa spytat mozem namiesto vanilkovehobdtruku pouzit vanilinovy cukor, struk nemozem zohnat. Dakujem

  7. Ahoj Tinka, ak pouzijem 30% slahacku, je to problem? Dakujem

  8. Dobry den Tinka
    Dala spm vetko podla receptu az na mlieko nemala som doma 3,5%. Likerik sa mi zda stale riedky. Stuhne ked vychladne? Dakujem

  9. Za mňa super, nechcela som dať škrob, tak som použila žĺtkov 6. Nezrazili sa mi, je to krémové, manžel povedal – pošli recept aj mojej mame. Vyššie ocenenie sa už u nás získať nedá ?. Použila som koňak, od oka podľa chuti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.