Je jemný, smotanový a lahodný, úplne vás pohladí <3 Príjemne sladký, akurát alkoholový. Bez kondenzovaného mlieka či cukru, sladený len medom a nemusíte sa báť ani surových vajec. Taký poctivý, originálny, domáci vaječný likér :*
Je jemný, smotanový a lahodný, úplne vás pohladí <3 Príjemne sladký, akurát alkoholový. Bez kondenzovaného mlieka či cukru, sladený len medom a nemusíte sa báť ani surových vajec. Taký poctivý, originálny, domáci vaječný likér :*
Žĺtka s medom si dáme do robota a necháme šľahať do úplného krému..cca 10 minút.
Keď už budeme vidieť, že je hotovo, dáme si do hrnca šľahačkovú smotanu, mlieko a vnútro z vanilkového struku aj so strukmi. Zamiešame, privedieme po bod varu, ale nevaríme! Vypneme, vyberieme vanilkové struky.
Rýchlosť robota trošku znížime a pomaly tam celú zmes vylejeme. Nebojte sa, zostane to riedke, také to má byť..Minútu premiešame, a vrátime celé do hrnca. Na malom ohni, za stáleho miešania varíme cca 8-10 min. Pokým nám to mierne zhustne. Miešajte, aby sa vám nespravila praženica.
Škrob si rozmiešame v troche studeného mlieka a pridáme k zmesi. Miešame. Zhustne nám to, vypneme a stále ešte takých 5 minút miešame, aby sa nám zo zmesi vytratili bublinky a pekne sa spolu zapracovala. Vlejeme biely rum a opäť ešte 2-3 minútky miešame.
Necháme vychladnúť a nalejeme do fliaš. Ak by sa vám náhodou urobili hrudky z vajec, alebo škrobu, zmes len preceďte. Najlepší je na 4-5 deň. Zakaždým likér pred podávaním trochu prešejkujte, aby sa spojil.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Odporúčam vyskúšať :)
Autor: Tinka Karmažín
Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.
Za mňa super, nechcela som dať škrob, tak som použila žĺtkov 6. Nezrazili sa mi, je to krémové, manžel povedal – pošli recept aj mojej mame. Vyššie ocenenie sa už u nás získať nedá ?. Použila som koňak, od oka podľa chuti.
Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači.RozumiemViac informácii
Viac informacii
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Zdravim Tinka 🙂 neviem co som spravila zle, ale liker mi nejde vyliat z flase, je uplne husty a akoby taky „zrazeny“. co s nim teraz?
Ahoj Tinka 🙂 ked je hotovy tak je akoby mini zrazene to vajicko alebo vobec nie ? Dakujem
Tinka, liker je vynikajúci, jemny, bez hrudiek. Odporúčam ?
Likerik je paradny ? ziadna prazenica,ani hrudka. Je akurat sladky, lahodny,kremovy mnam. Odporucam vsetkymi desiatimi ?
Ahoj Tinka, nevadi ak nepouzijem biely rum, ale “zlty”? Dakujem
Ahoj Tinka, chcrm sa spytat mozem namiesto vanilkovehobdtruku pouzit vanilinovy cukor, struk nemozem zohnat. Dakujem
Ahoj Tinka, ak pouzijem 30% slahacku, je to problem? Dakujem
Dobry den Tinka
Dala spm vetko podla receptu az na mlieko nemala som doma 3,5%. Likerik sa mi zda stale riedky. Stuhne ked vychladne? Dakujem
Za mňa super, nechcela som dať škrob, tak som použila žĺtkov 6. Nezrazili sa mi, je to krémové, manžel povedal – pošli recept aj mojej mame. Vyššie ocenenie sa už u nás získať nedá ?. Použila som koňak, od oka podľa chuti.