Expresná fantastická nátierka

Expresná fantastická nátierka
Expresná fantastická nátierka
Hodnotienie: 18
Hodnotenie: 3.78
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Je expresná, výživná a chutí tak fanstasticky <3 Nátierka, ktorú vykúzlite naozaj rýchlo a zamilujete sa do tej chuti. U nás je naozaj často a stále ju niečím obmením.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Expresná fantastická nátierka
Expresná fantastická nátierka
Hodnotienie: 18
Hodnotenie: 3.78
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Je expresná, výživná a chutí tak fanstasticky <3 Nátierka, ktorú vykúzlite naozaj rýchlo a zamilujete sa do tej chuti. U nás je naozaj často a stále ju niečím obmením.
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Maslo si pre lepšiu manipuláciu nastrúhame na hrubom strúhadle. Robím to tak vždy, keď je zachladené a nestíha zmäknúť. Mrkvu a syr nastrúhame najemno. Pridáme Lučinu, frcneme trochu olivového oleja, pridáme najemno posekané bylinky a dosolíme podľa chuti. Natrieme na chlebík a posypeme lúpanými konopnými semienkami - chutia úžasne orieškovo.
  2. Bylinky môžete pridať aké máte radi - bazalku, petržlenovú vňať, alebo pažítku. Pridajte kľudne aj pár kvapiek citróna 🙂
Poznámka k receptu

TIP : do pomazánky môžete pridať aj strúčik cesnaku, prípadne pre výraznejšiu chuť parmezán.

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Klíčkovanie klíčkov denník

Klíčky sú mikrorastlinky, ktoré vyrastú za pár dní z malých semienok. Obsahujú to najlepšie, čo môže v oblasti výživy dať mladá rastlinka zo semienka. Práve preto si nakličujeme semienka najmä v zime a v jarnom období, keď máme nedostatok vitamínov a chceme si posilniť imunitu a detoxikovať organizmus. Počas nakličovania sa v semienkach znásobujú živiny, vláknina, bielkoviny, vitamíny aj minerály. Klíčky obsahujú obrovské množstvo enzýmov, antioxidantov, aminokyselín, vitamínov aj minerálov, a to pri minimálnom množstve kalórií.

3 komentáre

  1. Vcera som si robila natierku, fantasticka, lahko stravitelna, nemala chybu, zostalo este aj dnes na ranajky 🙂

  2. Super článok! Určite budem sledovať ďalej!:)

  3. Katarína Bartošová

    Robím ju veľmi často deťom už odmalička a stále ju milujú?? Je naozaj rýchla a výborná ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.