expresná, výživná, sýta a chutná
Raz, keď som sa vrátila z cvičenia hladná ako čenkovej deti potrebovala som jesť do 15 min. Presne toľko mi trvala táto polievočka od momentu ako som zavrela dvere, všetko zhodila a umyla si ruky. Chutí naozaj fantasticky, je výživná, zasýti a dodá potrebnú dávku bielkovín. Nabrala som si dva taniere a ani druhé som nepotrebovala.
Množstvo | Príprava |
2-3 porcie | 5 min |
Doba varenia |
10 min |
|
|
Raz, keď som sa vrátila z cvičenia hladná ako čenkovej deti potrebovala som jesť do 15 min. Presne toľko mi trvala táto polievočka od momentu ako som zavrela dvere, všetko zhodila a umyla si ruky. Chutí naozaj fantasticky, je výživná, zasýti a dodá potrebnú dávku bielkovín. Nabrala som si dva taniere a ani druhé som nepotrebovala.
|
Čo budeme potrebovať
- 1 ks biela cibuľa
- 1 ks mrkva
- 2 strúčik cesnak
- 1 PL ovsené vločky
- 1 ks vajce
- 4 PL sterilizovaný cícer
Množstvo: porcie
Postup prípravy
- Najprv si dáme do kanvice zovrieť vodu pre urýchlenie procesu varenia.
- Cibuľku si nakrájame nadrobno a speníme minútku na kuse masla. Medzitým si očistíme, najemno nastrúhame mrkvu, pridáme k zmesi, zamiešame. Cesnak si nakrájame nadrobno a pridáme k zelenine. Dochutíme mletou červenou paprikou, drvenou rascou, kurkumou, pridáme ovsené vločky, jedno steblo zelerovej vňate, bobkový list, zamiešame, dolejeme vodou z kanvice po rysku 1 liter a 5 min spolu povaríme.
- Vajíčko si rozbijeme do hrnčeka, rozhabarkujeme vidličkou, vlejeme do polievky, zamiešame a necháme minutku dôjsť. Vyberieme zelerovú vňať, bobkový list, dosolíme, vyštikáme trochu citrón šťavy, pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, vhodíme cícer, vypneme a podávame 🙂
Poznámka k receptu
TIP: Ak nemáte sterilizovaný cícer, môžete pridať aj sušenú šošovicu, bude pripravená rovnako rýchlo. Prípadne môžete použiť aj inú šošovicu, alebo polený sušený hrach, ktorý predtým trochu uvaríte. Výborne bude chutiť aj fazuľa z plechovky.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Toto je ohromna polievka!!!!!!!!!!! Ked ju aj moj chlap zje a je tam ciiiiiiiicer, tak to uz je ina sila.
Ďalšia vydarená polievka z Vašich receptov. Super len tak ďalej. Som Váša veľká fanúšička?
Som Vaša fanúšička, túto polievočku musím vyskúšať!
Ja ešte robievam tak, ze celý balík cíceru na noc namočím, ráno prepláchnem a uvarím, ochladím, dám vysušiť na čistú utierku a v sáčkoch dám do mrazničky. To isté s fazuľou. Potom už mám pripravené, len hodím do jedla, keď mi napadne pripraviť niečo so strukovinou. Tak nemusím vopred namáčať alebo kupovať konzervy 🙂