Chutné zeleninové jedlo, spravené na jednej panvičke ajncvajdraj. 🙂
Čo budeme potrebovať
- 1 balenie hliva ustricová cca 200 g
- 5 ks zemiaky cca veľké ako dlaň
- 1 väčšia červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnak
- 1 ks mrkva
Množstvo: osoby
Postup prípravy
- Cesnak a cibuľu si nakrájame nadrobno a orestujeme na panvici. Použijeme olivový olej. Pridáme na menšie kúsky nakrájané zemiačky a taktiež hlivu. Osolíme, okoreníme, pridáme drvenú rascu, chilli, červenú papriku, prilejeme trošku hroznového octu (prípadne iného octu, citrónu; hliva má veľmi rada ocot, chutí s ním podstatne lepšie, sviežejšie), premiešame pol minútky, orestujeme a podlejeme vodou, ale len trošku, aby sa nám to nepripálilo. Má sa to viac dusiť ako variť. Zakryjeme pokrievkou.
- Za cca 5 minút skontrolujeme, premiešame, príp. dolejeme vodu, aby neprihorelo. Takto to robíme, pokým nie sú zemiaky hotové (cca 15 minút). Keď je voda vyparená, ešte dochutíme soľou alebo červenou paprikou, príp. pridáme trošku citrónovej šťavy.
- Mrkvu nastrúhame na jemno, pridáme pokrájanú pažítku, petrželku, premiešame a vypneme. Podávame posypané petržlenovou vňaťou, príp. parmezánom a kyslou kapustou.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.