Ozdobte svoje sladké výtvory v kuchyni tak, aby vyzerali ako od profesionála. 🙂
Postup prípravy
- Trstinový cukor rozpustíme na karamel. Keď bude rozpustený, pridáme lyžicu masla a nalejeme do zmesi 10 ml zohriatej smotany. Vypneme plyn a miešame. Stále miešame a robíme na malom ohni, aby sa nepripálil, lebo zhorkne.
- Aby bola krusta oblá, použili sme klasické sitká a obalili ich v papieri na pečenie. Na to nanášame karamel naberačkou na med. Robí krásne jemné čiary. Tuhne to veľmi rýchlo.
- Papier dáme dole zo sitka a opatrne dáme dole krustu. Toto môžeme opakovať niekoľkokrát s tým istým papierom. Ak karamel stuhne, opäť rozpustíme na plyne. Vyzerá to veľmi efektne. Takto sa to dá spraviť aj s čokoládou. Použitie je všestranné na všetky krémové dobroty, kapkejky atď. Prajem Vám veľa tvorivosti a inšpirácie, priatelia.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.