Fantasticky svieži a chrumkavý karotkovo-petržlenový šalátik s klíčkami. Vhodný ako príloha, prípadne ľahká večera.
Priatelia, nadišlo obdobie jarnej zeleninky a šalátov. Zeleninka je v tomto období obzvlášť sladučká, chrumkavá a šťavnatá. Využite to. 🙂 O klíčkoch sme už písali. Poznáme viacero druhov (alfa, mix, žerucha, cviklové). Pripravíte si ich jednoducho. Klíčky si zalejte z večera do rána a necháte napučať. Ráno vodu vylejete a klíčky už len premývate vodou 3x denne. Vodu zakaždým vylejete, nesmú byť ponorené. Za 4-5 dní máte hotové klíčky. Premyjete, dáte ich do zaváracieho pohára na slnko na pol dňa, aby chytili zelenú farbu a v chladničke vám takto vydržia týždeň. Sú úžasné, jemné, plné vitamínov a enzýmov. 🙂
Množstvo | Príprava |
1 osoba | 10 min |
|
Priatelia, nadišlo obdobie jarnej zeleninky a šalátov. Zeleninka je v tomto období obzvlášť sladučká, chrumkavá a šťavnatá. Využite to. 🙂 O klíčkoch sme už písali. Poznáme viacero druhov (alfa, mix, žerucha, cviklové). Pripravíte si ich jednoducho. Klíčky si zalejte z večera do rána a necháte napučať. Ráno vodu vylejete a klíčky už len premývate vodou 3x denne. Vodu zakaždým vylejete, nesmú byť ponorené. Za 4-5 dní máte hotové klíčky. Premyjete, dáte ich do zaváracieho pohára na slnko na pol dňa, aby chytili zelenú farbu a v chladničke vám takto vydržia týždeň. Sú úžasné, jemné, plné vitamínov a enzýmov. 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 1 ks mladá cibuľka
- 1 ks mrkva
- 1 ks petržlen
- 2 hrste alfa alfa klíčky
- 10 g syr vrchár Liptov
Množstvo: osoba
Postup prípravy
- Mladú cibuľku aj s cíbikmi a pažítku si nakrájame nadrobno, pokvapkáme citrónom, osolíme a necháme odstáť. Zatiaľ si nastrúhame 1 petržlen a 1 mrkvu, pridáme za hrsť/dve klíčkov alfa alfa, nastrúhame oštiepok liptov (príp.vrchár - je to chuťovo úžasný syr, zreje 6 mesiacov a je to taký maslový parmezán). Do zmesi pridáme cibuľku s pažítkou.
- Pripravíme si zálievku. Citrónová šťava, tekvicový olej, med, soľ, dijonská horčica a 1 PL pochúťkovej smotany (použila som naše BIO od Billy). Všetko poriadne prešejkujeme, najlepšie v uzatvárateľnom pohári, aby sa nám chute rýchlo spojili. Pridáme do šalátu, premiešame a vychutnávame. ♥ Bon appetit. 😉
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.