Jarná pečená zeleninka so zelerovými hranolkami

Zelerové hranolky sú u nás veľmi obľúbené, vyskúšajte tú skvelú chuť. 🙂

Jarná pečená zeleninka so zelerovými hranolkami
Jarná pečená zeleninka so zelerovými hranolkami
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 2.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Zbožňujem takýto obed. Je chuťovo úžasný, ľahký a zasýti. 🙂
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Jarná pečená zeleninka so zelerovými hranolkami
Jarná pečená zeleninka so zelerovými hranolkami
Hodnotienie: 2
Hodnotenie: 2.5
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Zbožňujem takýto obed. Je chuťovo úžasný, ľahký a zasýti. 🙂
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Mrkvu a petržlen si prerežeme napoly (ak sú veľké, tak na štvrťky), cviklu nakrájame na tretinky, cesnak ošúpeme a necháme v celosti. Zmes osolíme, pridáme korenie, muškátový orech, lyžicu medu, olivový olej a dáme do zapekacej misky. Zelenina by mala byť ideálne prikrytá. Pečieme 30-40 minút pri teplote 180 stupňov.
  2. Zeler si ošúpeme a nakrájame na hranolky. Zmiešame s pizza korením Vitana, olivovým olejom, nastrúhaným parmezánom a pečieme na plechu dozlatista na 180 stupňoch cca 15-20 minút. Ak to chcete piecť spolu, zeleninu zabaľte do alobalu a tak dajte na plech. Výborne sa k tomu hodí coleslaw šalát, alebo mrkvovo-petržlenový šalát.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

BB cestoviny

bleskové bryndzovo-brokolicové cestoviny BB cestoviny Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.85 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spojenie …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.