Domov / Recept / Jarná pečená zeleninka so zelerovými hranolkami

Jarná pečená zeleninka so zelerovými hranolkami

Zelerové hranolky sú u nás veľmi obľúbené, vyskúšajte tú skvelú chuť. 🙂

Jarná pečená zeleninka so zelerovými hranolkami
Jarná pečená zeleninka so zelerovými hranolkami
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Zbožňujem takýto obed <3 chuťovo úžasný, ľahký a zasýti. :)
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Jarná pečená zeleninka so zelerovými hranolkami
Jarná pečená zeleninka so zelerovými hranolkami
Hodnotienie: 0
Hodnotenie: 0
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Zbožňujem takýto obed <3 chuťovo úžasný, ľahký a zasýti. :)
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Množstvo Príprava
2 osoby 10 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: osoby
Postup prípravy
  1. Mrkvu a petržlen si prerežeme napoly (ak sú veľké na štvrťky), cviklu nakrájame na tretinky, cesnak ošúpeme a necháme v celosti. Zmes osolíme, pridáme korenie a muškátový orech, lyžicu medu, olivový olej a dáme do zapekacej misky. Zelenina by mala byť ideálne prikrytá. Pečieme na 180 stupňov, 30-40 minút.
  2. Zeler si ošúpeme a nakrájame na hranolky. Zmiešame s pizza korením Vitana, olivovým olejom a nastrúhaným parmezánom a pečieme na plechu do zlatista na 180 stupňov cca 15-20 minút. Ak to chcete piecť spolu, zeleninu zabaľte do alobalu a tak dajte na plech. Výborne sa k tomu hodí coleslaw šalát, alebo mrkvovo-petržlenový šalát.
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Tekvicové krémové rizoto

V špajzi sa na mňa usmievala ešte posledná tekvica z jesene. Tekvice sú skvelé v tom, že aj dva mesiace vydržia v chladnejšej špajzi bez zmeny. Tak si vravím, že niet lepšej príležítosti na otvorenie kvalitného vínka. Výborné krémové rizoto ako zo slnečného talianska s farebných zimným módom. Jednoduché jedlo, ktoré prekvapí lahodnou krémovou chuťou s dozvukom vyzretého parmezánu a rozvinutým buketom lahodného vínka. Navyše, jedlo to výborných zdrojom rastlinnej bielkoviny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.