Lupačkové škoricové osie hniezda

jemnučké s okatou striedkou 🙂

Lupačkové škoricové osie hniezda
Lupačkové škoricové osie hniezda
Hodnotienie: 7
Hodnotenie: 4.14
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Čo tak si toto počasie vylepšiť pečením a zaplniť domácnosti krásnou škoricovou vôňou ?? Zajtrajšie raňajky vám budú chutiť ako nikdy predtým ? Škoricové osie hniezda, ktoré som povýšila na lupačkové osie hniezda ? Predstavte si tie najjemnejšie lupačky s príchuťou masla a škorice.. hmmm.. už len rozkrojiť, natrieť maslom a džemom a chutná desiata vybavená ?
Množstvo Príprava
8 ks 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
10 min 2 hodiny
Množstvo Príprava
8 ks 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
10 min 2 hodiny
Lupačkové škoricové osie hniezda
Lupačkové škoricové osie hniezda
Hodnotienie: 7
Hodnotenie: 4.14
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Čo tak si toto počasie vylepšiť pečením a zaplniť domácnosti krásnou škoricovou vôňou ?? Zajtrajšie raňajky vám budú chutiť ako nikdy predtým ? Škoricové osie hniezda, ktoré som povýšila na lupačkové osie hniezda ? Predstavte si tie najjemnejšie lupačky s príchuťou masla a škorice.. hmmm.. už len rozkrojiť, natrieť maslom a džemom a chutná desiata vybavená ?
Množstvo Príprava
8 ks 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
10 min 2 hodiny
Množstvo Príprava
8 ks 30 min
Doba varenia Čas na oddych počas varenia
10 min 2 hodiny
Postup prípravy
  1. Najprv si pripravíme kvások. Mlieko si dáme do hrnca aj s cukrom a jemne zohrejeme, aby sa nám rozpustil cukor. Pozor mlieko musí byť teplé, ak bude moc horúce, zabijeme kvasnice. Do teplého mlieka rozmrvíme kvasnice, zamiešame a necháme ich vzísť cca 10 min.
  2. Medzitým si do misky navážime múky, pomelieme ovsené vločky (meliem na elektrickom kávovom mlynčeku), pridáme soľ a zamiešame. Pridáme vajce a vzídený kvások. Maslo dáme do hrnca kde bol kvások a na malom plyne ho rozpustíme. Pridáme k ostatným surovinám a necháme robotom vypracovať vláčne, mierne lepivé cesto. Trvá to cca 5 minút. Ak sa cesto moc lepí, že sa nevypracoval bochník, pridajte ešte trochu múky.
  3. Pripravíme si dosku, alebo podložku, ktorú pomúčime. Pomúčime si aj ruky a vyberieme cesto z misky na podložku. Trochu rukami zapracujeme - poprekladáme akoby chcete z papiera urobiť obálku. Cesto z krajov prekladáme dostredu. Rukou upravíme do bochníka. Misku si pomúčime, vložíme do nej cesto, prikryjeme dvomi utierkami a necháme poctivo hodinu vykysnúť. Nešvindľujte a nechajte naozaj hodinu, musí strojnásobiť objem.
  4. Po vykysnutí si cesto rukou oddelíme od misky po celom obvode a prenesieme ho na pomúčenú podložku. Vyvaľkáme ho do obdĺžnika. Zmäknuté maslo si rozmiešame s medom, škoricou a rovnomerne potrieme celý povrch cesta. Odhora dole ho nakrájame na 8 pásikov. Pásiky zrolujeme a umiestnime na plech. Na plechu nechávame rozostupy, oni ešte poriadne podrastú. Opäť ich prikryjeme dvomi utierkami a necháme poctivo 3/4 hodinu až hodinu vykysnúť.
  5. Po 30 tich minútach kysnutia zapneme rúru na 180 stupňov hore dole bez ventilátora. Pripravíme si zmes na potieranie. Žĺtko, 1 čl trstinového cukru a 1 čl vody si ručne vymiešame metličkou.
  6. Nakysnuté lupačky potrieme poriadne vajíčkom a posypeme modrým aj bielym makom. Dáme piecť na 10-12 min podľa toho, ako vám pečie rúra, musia byť dozlatava. Upečené lupačky vyberieme, dáme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.
Poznámka k receptu

Inšpiráciu som čerpala z pôvodného receptu tu : http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/2016/05/briosky.html

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

Výborné cviklové palacinky

Výborné a svieže Cviklové palacinky Hodnotienie: 8 Hodnotenie: 4.63 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spísala …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.