rýchle, ľahké a neskutočne dobré 🙂
Táto mňamka zmizne z Vášho stola rovnako rýchlo ako ju pripravíte 🙂 vďačná, obľúbená, osviežujúca a pritom netradičná s minimom tukov a bez výčitiek 🙂 Namiesto šlahačkovej smotany kľudne použite o to viac pochúťkovej, ja som dala šlahačku iba kvôli manželovi. prečítajte si pod receptom tipy ako ho pripraviť aj inak 🙂
Množstvo | Príprava |
20 cm forma | 15 min |
Čas na oddych počas varenia |
0-4 hodiny |
|
|
Táto mňamka zmizne z Vášho stola rovnako rýchlo ako ju pripravíte 🙂 vďačná, obľúbená, osviežujúca a pritom netradičná s minimom tukov a bez výčitiek 🙂 Namiesto šlahačkovej smotany kľudne použite o to viac pochúťkovej, ja som dala šlahačku iba kvôli manželovi. prečítajte si pod receptom tipy ako ho pripraviť aj inak 🙂
|
Čo budeme potrebovať
- 300 gram pochúťková smotana 12%
- 200 gram Savoiardi piškóty piškóty s pocukrovaným povrchom (kľudne použite aj obyčajné nepocukrované)
- 200 ml 33% šľahačková smotana pre fit verziu kľudne zameňte za pochúťkovú
- 1 ks vanilkový lusk
- 2-4 PL pomletý trstinový cukor podľa chute
- 2 konzervy mandarinky kľudne aj iné ovocie
- agar/želatína
- holandské kakao na pospanie
Množstvo: cm forma
Postup prípravy
- Piškóty si naukladáme do tortovej formy. Najprv som dávala v celosti, potom som si už aj narezala kúsky, aby som vyplnila celé dno formy.
- Šťavu z mandariniek si zlejeme do pohára a popolievame nimi piškóty. Každý piškót polejte, tak trochu nie moc zmáčať. Na piškóty navrstvíme mandarinky z jednej malej plechovky.
- Deci šťavy z mandariniek si povaríme minutku s agarom . Choďte podľa návodu. Ja používam agar z DM dostať sáčok s názvom Tortenguss. Agar je vlastne prírodná želatina. Môžete použit aj klasickú želatinu. Medzitým si zmiešame pochúťkovú smotanu s cukrom a vnútrom vanilkového lusku (prerežeme pozdĺž a tupou stranou noža vyškriabeme.) Vlejeme asi dve minutky vychladnutú želatinu. Všetko dobre premiešame a nalejeme na piškóty.
- Opäť navrstvíme piškóty, šťavu na piškóty, mandarinky a navrch vyšlahanú šlahačku. Posypeme kakaom (môžete použiť aj karob) ozdobíme mandarinkami a dáme zachladiť do chladničky. Najlepšie je na druhý deň 🙂 ak to vôbec vydržíte 🙂 😀 :*
Poznámka k receptu
TIP : Tiramisu je výborné s akýmkoľvek ovocím, aj čerstvým. Ak požijete čerstvé, čas ovocia rozmixovať s trochou vody a polievať tým piškóty. Taktiež ho môžete spraviť celé z pochúťkovej smotany, na chuti to neuberie 🙂
Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.
Dobry den
Aku smotanu a mandarinky preferujetr.bez tych humusov.
Dakujem za skoru odpoved