Špenátovo-hráškové rizoto s opečenými hríbikmi

krémové talianske rizotko 🙂

Špenátovo-hráškové rizoto s opečenými hríbikmi
Špenátovo-hráškové rizoto s opečenými hríbikmi
Hodnotienie: 18
Hodnotenie: 3.78
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Fantastické krémové talianske rizotko s chuťou cukrového hrášku, podtónom pecorina (ovčí parmezán) a maslovým zjemneným akcentom na záver.. k tomu opečené hríbiky, no niet viac 🙂 a ešte tá farba...tá vás dostane 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
25 min
Špenátovo-hráškové rizoto s opečenými hríbikmi
Špenátovo-hráškové rizoto s opečenými hríbikmi
Hodnotienie: 18
Hodnotenie: 3.78
You:
Hodnotenie receptu
Tlačiť recept
Fantastické krémové talianske rizotko s chuťou cukrového hrášku, podtónom pecorina (ovčí parmezán) a maslovým zjemneným akcentom na záver.. k tomu opečené hríbiky, no niet viac 🙂 a ešte tá farba...tá vás dostane 🙂
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
25 min
Množstvo Príprava
2 porcie 10 min
Doba varenia
25 min
Čo budeme potrebovať
Množstvo: porcie
Postup prípravy
  1. Na oleji si speníme najemno nakrájaný pór a cesnak. Prehrejeme minutku dve. Pridáme ryžu, tiež minutku orestujeme a zalejeme vínom. Keď sa víno vyparí, prilejeme žufanku vývaru(ak nemáte vývar dajte vodu, z toho sa nestriela). Miešame. Keď sa vývar vyparí, opäť dolejeme a sem tam premiešame, nech sa nám ryža nepripáli. Tento proces trvá tak 20-25 min, pokým je ryža mäkká, no nie uplne, mala by zostať jemne chrumkavá, inak to bude chutiť ako blato.
  2. Medzitým si oblanšírujeme hrášok so špenátom. Keď nám voda začne vrieť, vhodíme do nej špenát a mrazený hrášok. Necháme variť dve minutky (viac nie) vypneme, okamžite zcedíme a dáme do veľmi studenej vody. Je to dobré preto, aby sa nám zachovala farba a zároveň bola aj zelenina chrumkavá. Scedíme, pridáme za hrsť čerstvej petržlenovej vňate a rozmixujeme dohladka.
  3. Šampióny si pod vodou vždy ošúpem. Rukou, takú tu vrchnú kožku. Keď to budete robiť od hlúbika pôjde to ľahko. Prekrojíme napoly a a krájame na polmesiačiky. Na panvici si rozpálime trochu olivového oleja a vhodíme ich tam. Sem tam premiešame, aby sa nám spravili rovnomerne a opekáme cca 10 min. Na konci posypeme červenou mletou paprikou, osolíme, minutu prehrejeme a vypneme.
  4. Keď je ryža už hotová, aj sa nám vyparila z nej voda, primiešame hráškovo špenátové pesto. Necháme celé spolu prehriať asi minutku, ab sa nám spojili chute. Pridáme hrubší kus masla, necháme rozpustiť a vypneme. Nastrúhame hojne parmezánu.. poriadne zamiešame, aby sa nám spojili chute, a až teraz v prípade potreby dosolíme, nastrúhame muškátový oriešok a cvrkneme trochu citrónovej šťavy. Voilá! Bon appetit 🙂
Poznámka k receptu

TIP : na talianske rizoto je ideálna ryža arborio. ak však nemáte, dobrá bude aj obyčajná 🙂 ak nemáte pecorino, použite kravský parmezán

Ďakujem Vám za zdieľanie receptov, veľmi tým podporujete moju prácu.

Autor: Tinka Karmažín

Zdravo žiť, cítiť sa fit, a aby jedlo nebolo nepriateľ – to nie je diéta. To je životný štýl. A o tom je môj blog, vitajte :) Volám sa Tinka Karmažín a varenie a pečenie sú mojou vášňou. Každá minúta strávená v kuchyni je pre mňa jedinečný gurmánsky zážitok. Varím pestro a potrpím si na kvalitné, zdravé a ideálne lokálne BIO potraviny. Denne vás priťahujem do kuchyne a ukazujem, ako mať radosť zo zdravého varenia, ktoré chutí neskutočne.

Pozri tiež

BB cestoviny

bleskové bryndzovo-brokolicové cestoviny BB cestoviny Hodnotienie: 13 Hodnotenie: 4.85 You: Hodnotenie receptu Tlačiť recept Spojenie …

Jeden komentár

  1. Vinikajúci recept! Milujem krémové rizotá a toto je top 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.